fastlopez 20.12.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Dzień dobry, nadeszła wiekopomna chwila, czyli czyszczenie nożyc. Mój model to gardena accu90 8804. Wyjąłem i wyczyściłem noże i tu pojawia się pytanie czym to nasmarować, aby dobrze działało. Instrukcja wspomina o cyt: "Noże należy naoliwić np. olejem do maszyn do szycia (można również wykorzystać Spray do pielęgnacji, art. 2366)". Mam tylko wątpliwość czy chodzi o całość noża czy tylko to co wystaje z urządzenia (psikanie sprayem). W sklepie poradzono mi aby to było raczej coś stałego w rodzaju wazeliny. Na podstawie tego można wnioskować że same ostrza/zęby można potraktować tym olejem/sprayem, natomiast środek wazeliną - dobrze kombinuję? Proszę o podpowiedź czego użyć na ostrza (1) i "łożysko" (2) jak na obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts