j4s1u 22.12.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Witam Szykuje się zmiana instalacji w domu jednorodzinnym aktualni jest 1 faza na aluminium. Chcę wrzucić instalację 3 fazową i teraz mam w związku z tym pytanko jaki w przybliżeniu będzie koszt montażu przez dostawcę ( Tauron ) instalcji 3 fazowej 14 KW- skrzynka licznikowa na zewnątrz budynku najlepiej zamontowana na ziemi ( mam słup w lini prostej od domu około 6 m) ? Czy będzie potrzebne nanoszenie na mapach gdzie będzie przechodzić przewód za licznikowy od skrzynki do domu? na głębokości około 1.8 m przechodzi główna rura wodna. W ostateczności może być skrzynka na ścianie budynku + przewód w peszlu ( 2 lata temu odnowiona elewacja budynku nie chciał bym tego pruć ze względów estetycznych ) jeśli chodzi o instalację wewnętrzną zrobię sam Interesują mnie tylko koszta u dostawcy za przyłącze i procedury prawne w związku z powyższym Jak coś nie zrozumiale napisałem to przepraszam Dziękuję z góry za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.12.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Elektryk, i nie wie, na czym należy się opierać w porozumieniu z Zakładem/Rejonem Energetycznym !Dostaniesz WTP, zaczniesz liczyć to, co należy do Dostawcy, a co do Odbiorcy energii elektrycznej biorąc pod uwagę granicę własności. Dodatkowe info ze strony ZE to tzw. standardy przyłączenia do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j4s1u 22.12.2018 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Elektrykiem nie jestem ale trochę robiłem ze znajomym który jest elektrykiem. Piszę na forum bo kontakt z nim się zakończył.Jeśli chodzi o instalacje w budynku to wiem co i jak będę ją sam wymieniał bo to u mnie w domu będzieNie wiedziałem co leży po stronie dostawcy, jakie koszty, co i gdzie będe musiał załatwić Edytowane 22 Grudnia 2018 przez j4s1u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.12.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 W dyskusje z @elpapiotr się nie wdawaj. Nic się nie dowiesz. W najlepszym przypadku dowiesz się że jesteś murarz, leśnik albo malarz. Informację ktore potrzebujesz dostaniesz w swoim ZE. ... Może rzeczywiście jest ? I nie powtarzaj informacji już wcześniej napisanych, dobrze? Napisz coś od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts