Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny projekt inspirowany M157 Na Południe

Recommended Posts

Witam

W tym roku rozpoczęliśmy budowę domu wg własnego projektu stworzonego na bazie Muratora M157. Wprowadziliśmy kilka zmian które dały nam to czego nie było w projekcie który najbardziej nam pasował jeżeli chodzi o układ pomieszczeń czyli opisany wyżej M157.

Poszerzyliśmy bryłę budynku z prawej strony o 1m co dało nam dodatkową garderobę i większy garaż. Zlikwidowaliśmy duże okno od wejścia w związku ze zamianą salonu z kuchnią.

Całość przedstawia się mniej więcej tak...

projekt popr.jpg

Na chwilę obecną czekamy na przykrycie dachu i mamy nadzieją że wczesną wiosną ruszymy z instalacjami i jesienią przeprowadzka :)

IMG_20181209_1514567.jpg

Edytowane przez maroblk

Też mam projekt indywidualny , którego inspiracją był projektu Na południe.Odbicie lustrzane, poszerzenie o 1 m na długości domu od strony garażu. Zmieniłam zupełnie układ pomieszczeń. Kuchnia oddzielna ze spiżarką, sypialnia z garderobą, mala łazienka z prysznicem. Pomieszczenie gospodarcze na końcu domu, z wyjściem do ogrodu.

Dom już postawiony - sso wraz z dachem.

My zrezygnowaliśmy z kominka z płaszczem wodnym ale podepniemy kominek pod rekuperacje. Z ogrzewania mam instalować samą podłogówkę bez grzejników, czekamy na projekt nowej sieci gazowej do ulicy i domu. Jak gaz nie wypali pozostaje nam też pompa ale ona trochę prądu w zimie pociągnie... wolałbym jednak gaz