miro72 26.12.2018 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Kłaniam się.Po trzech latach użytkowania odgłosy pracy jednego z wentylatorów centrali zaczynają przypominać sieczkarnię.Wentylator to - zgodnie z opisem na stronie wytwórcy - EBM na prąd stały.Pytanie - co z tym się robi? Oczywiście jest już po gwarancji, więc proszę o info osoby zorientowane - serwis Jan-Gaz? Okoliczny zakład naprawy elektronarzędzi? Serwis EBM? Z góry dziękuję za wytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 26.12.2018 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Może to Ci się przyda:http://www.mojeboje.pl/uszkodzony-wentylator-w-rekuperatorze/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.12.2018 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Może to Ci się przyda: http://www.mojeboje.pl/uszkodzony-wentylator-w-rekuperatorze/ Polak potrafi PS - gdzieś zamieszczałem linka z danych technicznych rekuperatora Mitsu z których wynikało, że żywotność wentylatorów wyliczono na ok 3,5 roku ciągłej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 26.12.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Dobrze, że można naprawić bo cena nowego zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.12.2018 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 W moim reku są te same wentylatory koszt jednego spory- 1k zł. Podany przez kolegę link r19 przy ewentualnej konieczności naprawy pozwoli zaoszczędzić nam sporo kasy. Żywotność wentylatorów jak wcześniej raczyliście wspomnieć to trzy i pół roku, a sama ich gwarancja trzy lata. Teraz już się w ogóle nie dziwię czego serwisant przy ich u mnie wymianie nie pozwolił mi zatrzymać zepsutego egzemlarza. Naprawią za śmieszne pieniądze i z powrotem wrzucą na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 26.12.2018 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Odpukać, u mnie po 5 latach nie słychać zużycia. Gdyby jeszcze nieszczęsny Brink nie przeciekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 26.12.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Dlatego ja zakupiłem wentyle dobre starego typu ebm 20szt po 10zl sztuka myślałem ze pochodzą z rok a tu 5lat i jak narazie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 26.12.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Nic nie jest wieczne .. ale ceny naprawdę chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.12.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 W moim Jan gazie wentyle EBM na prad stały chodzą juz 9 lat. . Kiedyś to jednak lepsze robili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro72 17.04.2019 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Epilog. Wentylator naprawił Jan-Gaz. Standardowa usługa. Koszty zdecydowanie akceptowalne. Tyle że poleżało to u nich trochę dłużej niż obiecywali. Teraz jest cicho i dobrze M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts