Drezzill 27.12.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Witam. Mieszkam w domu ze stropodachem wentylowanym ocieplonym szlaką. Planuję zrobić docieplenie stropodachu, czytałem o różnych możliwościach, ale problem polega na tym, że przestrzeń ocieplona szlaką z jednej strony jest wysoka i wentylowana, a z drugiej jest w całości zasypana szlaką, a na końcu( w najniższym punkcie) ma wysokość około 10cm. I nie wiem jak to docieplić, wszystko co znalazłem zakładało, że pomiędzy szlaką, a dachem jest spora przestrzeń. Czy można docieplić od zewnątrz styropianem/wełną i na to papę, czy trzeba przebudować dach (już parę takich rad dostałem). Dach jest jednospadowy z murkami z trzech stron. Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 01.01.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Po latach ta szlaka już niemal na pewno nie spełnia swojej roli jako izolacja cieplna, a na dodatek produkty powstałe przy jej degradacji będą niszczyć budynek. Potrzebujesz pozbyć się tego, na stropie umieścić paroizolację i na to odpowiedni materiał izolacyjny- najlepiej sypki. Jak masz tak mało miejsca z jednej strony, to niestety bez wymiany przynajmniej części stropodachu się nie obejdzie. Ocieplenie od góry przy wentylowaniu stropodachu jest daremne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts