Bocz 30.12.2018 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 No własnie i chyba o to chodziło, Na razie piec przestał mi pracować z przerwami a pracuje ciągle na małej mocy. Na noc mam ustawienie obniżenie i tu się wyłaczył i ponownie włączył jak wartości spadły poniżej Histezy. No poobserwujemy ale kupując taki piec spodziewałem się prostszych procedur ustawienia . No chyba, że to wina serwisanta . Dalej nurtuje mnie myśl o trybie pracy NADZÓR (obecnie jest wyłączony) . Myślę , że jeszcze by polepszył pracę pieca i nie rozumie podejścia serwisanta który uważa że to złe rozwiązanie . No zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocz 30.12.2018 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Czy wy u siebie macie włączony tryb nadzór ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 31.12.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Czemu kolega po prostu nie powie serwisantowi , że ma włączyć tą funkcję zamiast się zastanawiać , przecież nikt tu z nas tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocz 01.01.2019 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 No i właśnie ja też przełączyłem priorytet na CWU i piec się uspokoił spadło zużycie peletu bo cały czas grzeje . Jeszcze są chwile gdzie się wariuje ale to momenty dużego zużycia wody lub po czyszczeniu gdy spadnie temperatura. Wydaje mi się że lekarstwem jest włączenie trybu nadzoru . Jutro dzwonie do serwisanta i wymuszę chyba na nim . Jak już pisałem on nie chce i mówi że po nie wpłynie na zużycie. Wydaje mi się że nie chce mu się bawić z ustawieniami bo gdzieś czytałem że to trzeba umiejętnie ustawić. A jak u was macie tryb nadzoru włączony ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocz 01.01.2019 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Nie mówiłem mu bo są święta a ja dopiero na to wpadłem ale już jutro mu powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 02.01.2019 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Nie mówiłem mu bo są święta a ja dopiero na to wpadłem ale już jutro mu powiem. Za instalacje zgarną kase więc ma ustawić tak jak sobie życzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.01.2019 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Co temat to jest ten sam problem. Instalator montuje kocioł a potem człowieku martw się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.01.2019 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 no i taki problem zmienić z 0minut na np. 10-20 minut w tym Nadzór Czas nadzoru 0min Czas cyklu podajnika w trybie NADZÓR 60s Moc nadmuchu w trybie NADZÓR 45% czas potrzebny na zmianę to 5-10 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocz 02.01.2019 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 ech no wiem że to szybko mogę zmienić tylko potrzebuję kod serwisanta. A ten k...a nie odbiera tel. No nic jutro dzwonię do właściciela tej instytucji i mu powiem że zaraz mu ten piec przywiozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.01.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Tam jest PLUM? sprawdź 0000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bocz 05.01.2019 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 dzięki kod pasuje . jak teraz ustawić żeby Nadzór trzymał temperaturę co jest ważniejsze nadmuch czy czas cyklu . w obecnych ustawieniach szybko wychładza się kocioł a zużycie jest bardzo niskie 0.3. No ale zaraz się wyłącza i zaczyna grzać bo po 15 min się wychładza . Czyli pytanie jak podnieść temperaturę/moc żeby nadzór podtrzymywał lub zwalniał skutecznie obniżenie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts