Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Termika piec na pelet proszę o pomoc

Bocz

Recommended Posts

No własnie i chyba o to chodziło, Na razie piec przestał mi pracować z przerwami a pracuje ciągle na małej mocy. Na noc mam ustawienie obniżenie i tu się wyłaczył i ponownie włączył jak wartości spadły poniżej Histezy. No poobserwujemy :) ale kupując taki piec spodziewałem się prostszych procedur ustawienia . No chyba, że to wina serwisanta . Dalej nurtuje mnie myśl o trybie pracy NADZÓR (obecnie jest wyłączony) . Myślę , że jeszcze by polepszył pracę pieca i nie rozumie podejścia serwisanta który uważa że to złe rozwiązanie . No zobaczymy.

No i właśnie ja też przełączyłem priorytet na CWU i piec się uspokoił :) spadło zużycie peletu bo cały czas grzeje . Jeszcze są chwile gdzie się wariuje ale to momenty dużego zużycia wody lub po czyszczeniu gdy spadnie temperatura. Wydaje mi się że lekarstwem jest włączenie trybu nadzoru . Jutro dzwonie do serwisanta i wymuszę chyba na nim . Jak już pisałem on nie chce i mówi że po nie wpłynie na zużycie. Wydaje mi się że nie chce mu się bawić z ustawieniami bo gdzieś czytałem że to trzeba umiejętnie ustawić. A jak u was macie tryb nadzoru włączony ????

dzięki kod pasuje . jak teraz ustawić żeby Nadzór trzymał temperaturę co jest ważniejsze nadmuch czy czas cyklu . w obecnych ustawieniach szybko wychładza się kocioł a zużycie jest bardzo niskie 0.3. No ale zaraz się wyłącza i zaczyna grzać bo po 15 min się wychładza . Czyli pytanie jak podnieść temperaturę/moc żeby nadzór podtrzymywał lub zwalniał skutecznie obniżenie temperatury.