stachw 28.12.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Witam.Mam takie pytanie....Mam dość wysoki strych a na nim wysoki komin. Po wizycie kominiarza ten kazał mi otynkować ten komin zwykłym tynkiem, a następnie ocieplić go wełną fasadową. Wszystko po to aby na tym moim zimnym i dużym strychu komin nie tracił temperatury!!!Mam tylko pytanie czy mogę go otynkować już teraz, tzn w zimie, czy lepiej jest poczekać na zakończenie sezonu grzewczego i nie tynkować komina, który jest używany (palę węglem) ?? No i jeszcze jedna zasadnicza kwestia... Ile musi schnąć taki tynk aby można było potem na niego przylepić wełnę ??Tynk zamierzam kupić taki gotowy z worka cementowo-wapienny i sam go naciągnąć, nie potrzebuję wielkiej precyzji na komin na strychu i to pod wełnę. Kominiarz jednak zalecił, że dla bezpieczeństwa muszę ten komin najpierw otynkować, a dopiero potem ocieplić....Z góry dziękuję za wszelkie rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.12.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Tynkuj teraz, nie zapowiadają kolosalnych mrozów, a tynk zwiąże w 24h ...wyschnie będziesz widział po kolorze tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 27.01.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Temperatura podczas tynkowania powinna być zbliżona. Taka chemia budowlana właśnie inaczej reaguje zależnie od tego, jakie warunki panują na zewnątrz.Jak u mnie tynkowana tym Foveo Tech, to zwlekałem trochę czasu, po to by pogoda się ustabilizowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts