Marcin1888 28.12.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Witam Chcę położyć panele winylowe na stare płytki. Czy wystarczy je odtłuścić i wyrównać wgłębiania po fugach elastycznym klejem do płytek, a na to dać podkład 1mm i panele? Chcę to zrobić, żeby na panelach z czasem nie wyszły wgłębienia po fugach. W innym pokoju płyty OSB kładę na stare deski między którymi są szpary. Producent zaleca zostawić minimum 3mm szczelin między montowanymi płytami. Czy ta szczelinka później nie wyjdzie na panelach? Tak samo wgłębienia po wkrętach? Czy czymś to zaszpachlować? Czy ktoś może doradzić, jak to i co z tym zrobić? Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Marcin1888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1888 09.01.2019 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Witam, przeredagowałem treść postu, żeby łatwiej było zrozumieć, co chcę zrobić i czego się obawiam. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z takimi panelami i może mi coś doradzić ? Podobno wszelkie nierówności mogą wyjść na panelach z czasem, bo są jak wiadomo "gumowate". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts