blitzkrieg 28.12.2018 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Czołem planuję budować na małej działeczce malutki domek o powierzchni zabudowy 44,25 m2 - 750cm x 590 cm https://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-mak-dn49/ I szukam oszczędności na każdym etapie zmian w projekcie, żeby budowa była maksymalnie ekonomiczna. Czy sądzicie, że jest sens przeprojektować dach na płaski lub jednospadowy? Na logikę wychodzi mniej materiału na dach, ale troszkę trzeba byłoby podnieść ściany - bo na poddaszu/kondygnacji jest tylko 140 cm. Jest sens w ten sposób kombinować? Edytowane 28 Grudnia 2018 przez blitzkrieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 28.12.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 zepsujesz wygląd domu , no chyba że nie ma to dla ciebie znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 29.12.2018 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Nie ma żadnego znaczenia. Liczą się $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.12.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 w takim razie "jednospad" kolankowa z przodu na 1 m wysokości a z tyłu płotwa na samym stropie . Płaski nie zrobisz tanio hydroizolacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 30.12.2018 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 bardzo Ci dziękuję za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 04.01.2019 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Nie ma żadnego znaczenia. Liczą się $ Postaw kontenery budowlane. Najtaniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 05.01.2019 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Postaw kontenery budowlane. Najtaniej... "Przykładowo, za dom parterowy o powierzchni użytkowej 108 m², składający się z 4 kontenerów trzeba zapłacić około 290 000 zł. Realizowane są również większe domy, dwukondygnacyjne." https://www.muratorplus.pl/technika/konstrukcje/domy-z-kontenerow-ile-trzeba-zaplacic-zeby-zamieszkac-w-kontenerze-aa-JtJp-vHNc-p2JN.html Bo ja wiem czy tak tanio? Szczegółowych ofert nie rozeznałem. Natomiast pytałem o modułowe w firmie Damir ("Dom modułowy wyprodukowany w technologii lekkiego szkieletu drewnianego"). Za 120 tys. wychodzi o taki jak niżej - wewnątrz jakieś 60m2. Obawiam się jednak o trwałość takiego rozwiązania. Z tego co wiem, nie wybudowano jeszcze takiego domku. Nie mam kogo zapytać o niuanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts