LeszekGw 28.12.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Myślę nad wykonaniem ogrzewania podłogowego w kamienicy na drewnianym stropie, co eliminuje stosowanie wylewki (po za łazienką i kuchnia).Znalazłem ciekawe rozwiązania, lekkiego ogrzewania podłogowego ale chciałem zastosować inne materiały.Cena tych systemów jest zbyt wysoka za te materiały, styropian z folią. We wszystkich sypialniach będę podnosił w taki sam sposób podłogę, tylko że na wieńczącą warstwę nie będę stosować jastrychu tylko płyty wiórowe (mam je za pół darmo).W sypialniach zastosuję zwykłe grzejniki, salon mam o powierzchni 50 m2 i nie mam miejsca na drugi grzejnik a obawiam się że jeden odpowiednio przewymiarowany grzejnik do pieca kondensacyjnego nie zda egzamin, przedpokój jest nie foremny a był by ogrzewany tym samym grzejnikiem. Myślałem jeszcze o robieniu frezów na rury ale przy wysokości 18 mm płyty nie ma to sensu. http://i64.tinypic.com/2ytwkev.jpg Chętnie podam więcej potrzebnych szczegółów, jestem otwarty na konstruktywną krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 28.12.2018 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 To jaki problem ? tnij paski osb na szerokośc powiedzmy 10-12 cm i między nie układać rury , a nie lepiej przykryć to znów osb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekGw 28.12.2018 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Obawiam się że opór cieplny płyty wiórowej jest za duży czy coś i podłoga będzie się źle nagrzewać, więcej kasy na ogrzewanie. Czemu wybrałem suchy jastrych? Jedna z firm oferująca tego typu rozwiązanie proponuję takie rozwiązanie na wierzch. Będę stosował płytę meblową. e/ Dziękuję za tak szybki odzew Edytowane 28 Grudnia 2018 przez LeszekGw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 28.12.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Pomyśl gdzie te ciepło miałoby się schować ? nie ma obaw wyjdzie i będzie grzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekGw 28.12.2018 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Super skoro nikt nie ma nic więcej do dodania myślę że temat do zamknięcia. Dzięki kryzys za odpowiedź. Przypuszczałem że to powinno zdać egzamin. TTeraz pozwolę sobie założyć nowy obszerniejszy temat dotyczący samego ogrzewania i pewnych podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 28.12.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 system ogrzewania oczywiście ciągły bo akumulacyjność nie wielka i chyba troszkę wyżej trzeba będzie grzać niż w " normalnym" OP.ja dodatkowo te szczeliny z rurkami wypełnił bym piaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekGw 28.12.2018 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 system ogrzewania oczywiście ciągły bo akumulacyjność nie wielka i chyba troszkę wyżej trzeba będzie grzać niż w " normalnym" OP. ja dodatkowo te szczeliny z rurkami wypełnił bym piaskiem Powiedz mi tylko jaką rolę pełni piasek? Akumuluję ciepło ? Czy jest przekaźnikiem, bo wtedy by musiało być piasku po szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.12.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 i troszkę akumuluje i przekaże tylko aby był suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts