Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Keno Energy - uwaga na firmę

lukasz_

Recommended Posts

ja nie bronię w" ramach solidarności zawodowej" . Przeczytaj ze zrozumieniem . Ja pisze ,żeby sprawdzać dokumenty -uprawnienia , dyplomy ukończenia szkół. Co to ma wspólnego z tym co piszesz
Tak, i pisałeś żeby sprawdzać w okolicznych hurtowniach. Ogólnie trop prawidłowy, tylko zapominasz (z grubsza) o dwóch rzeczach. Pierwsza to ochrona danych osobowych i mityczne RODO, wg którego lepiej zamilczeć niż potem włóczyć się po sądach. Druga to prowizja jaką zwykle mają wykonawcy w "zaprzyjaźnionych" hurtowniach za polecanie. Dla właściciela hurtowni największy okoliczny oszust to skarb, jeśli tylko napędza klientów.

Wziąłem firmę z polecenia - człowiek z rodziny u niego pracował. Wszystko szło dobrze, do czasu oczywiście. Potem okazał się..... i tu zamilczę, ale pewnie znacie te nieparlamentarne wyrazy. Firma niby porządna, nawet jakiś certyfikat rzetelności miała (można takie kupić za 100 zł pewnie).

Dziś są takie czasy, że każdego fachowca się po rękach całuje, niczym kiedyś sprzedawcę w mięsnym. A Ty każesz dyplomy sprawdzać???? Przecież to świstek papieru trudny do zweryfikowania.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

. A Ty każesz dyplomy sprawdzać???? Przecież to świstek papieru trudny do zweryfikowania.

Dyplom ukończenia szkoły do świstek ? A jaki Ty masz świstek. Jak Ciebie przyjmują do pracy.

Firm RODO nie dotyczy bo ich dane są ogólnie dostępne . A hurtownie lubią tych co płacą bez problemów .

Polecam kontakt z doradcami technicznymi i handlowcami.

Bywam klientem i budowałem dom

A kiedy to sprawdziłeś?Dobrego fachowca znają w większości hurtowni w okolicy.Wystarczy popytać
Akurat o tym pisałem. I jakiego fachowca nazywasz "dobrym"? Co chwalą go klienci czy takiego co "napędza" hurtowni klientów? Bo może być tak, że ów fachowiec oczarował klienta, wyliczył mu co do śrubki wszystkie elementy, jeszcze "rabacik" załatwił i klient zachwala pana Henia pod niebiosa. A potem pan Henio znika, czego już w hurtowni nie wiedzą, ale opinię ma że ho, ho. Mój fachowiec, ściągnięty 300 km, był ze mną w hurtowni 3 razy po materiały. Incognito.

Tak, dyplom ukończenia szkoły to świstek niewiele mówiący o rzeczywistej wiedzy i umiejętnościach. Dziś nawet zrobienie doktoratu przy dobrych wejściach na uczelni to pikuś. Tak się porobiło. Już nawet mało kto sobie "mgr" na pieczątce dokłada. Takie czasy.

Dzisiejsza budowlanka nie jest tak prosta jak przekaz na paskach w TVP :)

Edytowane przez Pablo_11
  • Like 1

Proszono mnie o podanie danych instalatora z tego wątku - podaję więc linka i tutaj:

https://aktualnyodpis.pl/companies/9...riedel-ryszard

Pan Adrian Riedel, który mnie w ten sposób załatwił funkcjonował jako pełnomocnik przedsiębiorcy, bo nie mógł na swoje nazwisko kolejnych firm otwierać.

Na wypadek, gdyby strona przestała funkcjonować - wkleję tutaj całość:

Dane firmy

Nazwa Bre-energy Zakład Techniki Instalacji Riedel Ryszard

NIP 6391185158

Województwo ŚLĄSKIE

Powiat raciborski

Gmina Krzyżanowice

Miasto Roszków

Ulica ul. Nowa

Numer domu 5

Kod pocztowy 47-450

Poczta Krzyżanowice

Regon 360774317

Informacje o podmiocie

Strona http://www.bre-energy.pl

Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej 12-02-2015

Data zaprzestania wykonywania działalności gospodarczej 21-12-2017

Data wykreślenia wpisu z rejestru 22-12-2017

Małżeńska wspólność majątkowa tak

Kody PKD 4329Z

Pełnomocnik

Pełnomocnik przedsiębiorcy Adrian Riedel

NIP 6391419484

obywatelstwa Polska

Czynności objęte pełnomocnictwem zmiana wpisu,wpis informacji o zawieszeniu wykonywania działalności gospodarczej,wpis informacji o wznowieniu wykonywania działalności gospodarczej,wniosek o wykreślenie wpisu w CEIDG,prowadzenie spraw za pośrednictwem punktu kontaktowego

Proszono mnie o podanie danych instalatora z tego wątku - podaję więc linka i tutaj:

https://aktualnyodpis.pl/companies/9...riedel-ryszard

Pan Adrian Riedel, który mnie w ten sposób załatwił funkcjonował jako pełnomocnik przedsiębiorcy, bo nie mógł na swoje nazwisko kolejnych firm otwierać.

Na wypadek, gdyby strona przestała funkcjonować - wkleję tutaj całość:

Dane firmy

Nazwa Bre-energy Zakład Techniki Instalacji Riedel Ryszard

NIP 6391185158

Województwo ŚLĄSKIE

Powiat raciborski

Gmina Krzyżanowice

Miasto Roszków

Ulica ul. Nowa

Numer domu 5

Kod pocztowy 47-450

Poczta Krzyżanowice

Regon 360774317

Informacje o podmiocie

Strona http://www.bre-energy.pl

Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej 12-02-2015

Data zaprzestania wykonywania działalności gospodarczej 21-12-2017

Data wykreślenia wpisu z rejestru 22-12-2017

Małżeńska wspólność majątkowa tak

Kody PKD 4329Z

Pełnomocnik

Pełnomocnik przedsiębiorcy Adrian Riedel

NIP 6391419484

obywatelstwa Polska

Czynności objęte pełnomocnictwem zmiana wpisu,wpis informacji o zawieszeniu wykonywania działalności gospodarczej,wpis informacji o wznowieniu wykonywania działalności gospodarczej,wniosek o wykreślenie wpisu w CEIDG,prowadzenie spraw za pośrednictwem punktu kontaktowego

nie wiem czy tak można podawać publicznie , ale skoro podałeś to sprawdziłeś .. Zawsze to przestroga dla innych klientów

nie wiem czy tak można podawać publicznie , ale skoro podałeś to sprawdziłeś .. Zawsze to przestroga dla innych klientów

Są to dane publiczne, publikowane na odpisie z CEIDG, na której znalazłem taki cytat:

"Informujemy, że w serwisie http://www.AktualnyOdpis.pl nie są udostępniane dane osobowe.

Prezentowane informacje dotyczą wyłącznie danych przedsiębiorców, które na podstawie regulacji dotyczących powszechnego dostępu do danych przedsiębiorców - NIE STANOWIĄ DANYCH OSOBOWYCH i podlegają wyłączeniu ochrony."

Z tego co widzę, to gość założył następną firmę:

https://panoramafirm.pl/%C5%9Bl%C4%85skie,raciborski,twork%C3%B3w,ogrodowa,11/retinvest_adrian_riedel_zaklad_techniki_instalacji-zeolmg_jff.html

Dodam tylko, że negatywne wypowiedzi w ocenach na tej stronie nie są moje - widzę więc, że ma więcej "fanów"...

Nowa nazwa firmy tego gościa: Retinvest Adrian Riedel - uwaga !!

Jako bonus podam, że na FB na profilu nowej firmy pokazane są zdjęcia z jegomościem pod szyldem starej firmy - Bre Energy - z dumą pozujący z panem Jerzym Buzkiem...

Edytowane przez lukasz_

.Sam kiedyś trafiłem na oszusta,po kilku bez uwag tematach gość mnie oszukał -poszła zaliczka i urwał się kontakt.

A nie mogłeś prościej? Zgłosić sprawę na Policję? Kuzynka miała podobnie. Urwał się kontakt, ale wystarczył donosik i żona kolesia w zębach przyniosła kasę z przeprosinami. Pobranie zaliczki i nie wywiązanie się to przestępstwo.

Panowie,

Nie bójcie sie walczyć o swoje. Trzeba skończyć z tą gitowsko-peerelowską mentalnością, że z sądami i organami się nie współpracuje. Krew mnie zalewa jak muszę wysluchiwac takich opowiesci "odpuść sobie".

• 2 weeks później...

W moim przypadku zgłoszenie na policję nic by nie dało - gość rozwiązał firmę ojca, której był pełnomocnikiem - nie mam do kogo zwracać się z pretensjami.

Wg prawników szansa jest - ale może to potrwać - muszę to przeliczyć finansowo - czy warto się angażować w spore wydatki na prawników, przy niepewnym efekcie końcowym.

Rozmawiam jeszcze z poradniami prawnymi, które wybiórczo dla hobby i rozgłosu zajmują się takimi sprawami praktycznie za darmo - zobaczymy...

Jeśli jakaś kancelaria jest zainteresowana tematem, proszę o kontakt na priv. Chętnie bym się rozliczył na duży procent od wygranej kasy - tylko dla satysfakcji.