LeszekGw 28.12.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Posiadam kocioł kondensacyjny CIAO GREEN 25 C.S.I.Mieszkanie znajduje się w kamienicy na 1 pietrze 1 z dwóch zewnętrznych ścian jest ocieplona. Mam zamiar w 3 sypialniach, salonie i łazience dać grzejniki, dodatkowo w łazience i salonie otwartym dać ogrzewanie podłogowe. Pompa: ciśnienie tłoczenia mbar 300 przy przepływie l/h 800Czy pompa w tym piecu jest w stanie zapewnić wydajny przepływ czy trzeba zastosować rozdzielacz z grupą pomp? Myślałem żeby zastosować jedynie zawór RTL.Czytałem że ludzie liczą 5-7 mb rury na 1mkw u mnie na salon wychodzi 235 mb, dużo się wydaję czyli musiały by być 2 pętlę + łazienka 8m2 czyli kolejne 40 metrów, w salonie kilka metrów odejdzie na szafę i w kuchni na meble. Jaki rozdzielacz wtedy trzeba zastosować? Wystarczy jakiś na 8 obiegów czy to musi być jakiś specjalny? Jeśli chodzi o sam wybór rur to myślałem o wavin (jeśli serwisant użyczy mi zaciskarke) albo kan-therm skręcane? Mozę stosujecie jeszcze inne?Grzejniki to chyba jedynym właściwym wyborem jest purmo. http://i67.tinypic.com/1zpl9qt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts