Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOROTKA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 5 months później...
U siebie zmieniłem troche na dole tzn. zamiast dużego salonu jest dodatkowa scianka i po lewej stronie mam teraz mały gościnny pokój, wyjście na taras - zamiast troje drzwi pojedynczych są jedne podwójne, zamiast wyjścia z prawej strony jest tam tylko okno. góra prawie bez zmian

To wpadliśmy na ten sam pomysł odnośnie okna zamiast drzwi balkonowych w salonie po prawej stronie. Po lewej koło schodów mam dodatkowy komin na kominek, a zamiast trzech drzwi balkonowych wykusz z dwoma oknami i wyjście na taras. góra bez zmian. Mam jeszcze doprojektowany garaż po prawej stronie z przejściem do pomieszczenia gospodarczego. Jak idzie budowa ?

• 1 month później...
  • 1 month później...

Bardzo fajne projekty małych domków z archipelagu - to co mi się w nich podoba to proste bryły i nieskomplikowane 2 spadowe dachy ( najbardziej podoba mi się pewnie to że cenowo wyjdzie najtaniej ) a także dobrze rozwiązane rozmieszczenie wnętrz , też myślałem o w.w. projekcie ale wybiorę chyba celinkę - zawsze to 2 pokoje na dole - a myślimy o tym że może być tak że na razie będziemy mieszkać tylko na dole i dlatego ważne jest też to że na dole jest łazienka a nie tylko ubikacja,wejście do pomieszczenia gospodarczego z zewnątrz to też duży plus bo w przypadku schowania np. rowera nie trzeba już jechać przez całe mieszkanie.A poza tematem to chyba archipelag ma najlepiej wykonaną strone z projektami - kolorowanka ,animacje itp.,a minus to dość częste błędy miedzy innymi w wymiarach rzutów pomieszczeń i w ich numerowaniu czego przykładem jest właśnie celinka .pozd.

http://www.archipelag.com.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=313

• 4 weeks później...

Właśnie za chwilę startujemy z budową Celinki.

Wychodzi, że projekty Archipelagu są maksymalnie odchudzone. Ani kawałka kosztorysu, wyliczeń konstrukcji, rysunków dodatkowych detali, tylko jeden przekrój. Nasz adaptator mówi, że tak bywa i to nieduża wada, jednak wrażenie niepełności pozostaje. Na pewno jednak zgłosi się pan z firmy-córki, który zaproponuje wykonanie kosztorysu - już odpłatnie.

Co do pomieszczenia gospodarczego: wejście jest, tylko czy w pomieszczeniu znajdzie się miejsce na rower?

Pozdrawiam i życzę sukcesów w wyborach (projektu oczywiście).

• 3 weeks później...
  • 9 months później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...
u mnie natomiast po prawej 2 okna, wyjscie na taras jedne podwójne drzwi, wejscie do salonu bez dzrzwi - łukowe, przy ścianie nośnej po prawej kominek. w kuchni 2 okna - dobrze oświetlona, powiekszona łazienka - możliwością dodania kabiny prysznicowej, gospodarczy zmiejszony kosztem łazienki, góra bez zmian dodałem tylko okno dachowe. + solar na dachu. zdrówko i powodzenia