blackhawk 01.01.2019 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Witam. Mam kilka pytań czy posiada ktoś taki piec , bo mam taki i chciałem się dowiedzieć jak wam się spisuje . 1. Ile spalacie ekogroszku na dobę bo u mnie jak jest zimno i nowa cześć domu jeszcze nie jest ocieplona jest to ok 25-30 kg , powierzchnia ogrzewana to ok 350 m2 w tym 75m2 garaż ale kaloryfery ustawione na jedynkę , pomieszczenie gospodarcze ok 45 m2 ustawione na jedynkę , ganek 5m2 ustawione na jedynkę , 75 m2 salon i kuchnia 45 m2 podłogówka ustawione 30 stopni i reszta domu kaloryfery ustawione tak żeby było ciepło bo to jeszcze stare kaloryfery. 2. dwa zawory 4 drożne jeden sterowany ekeltronicznie sterownikiem Defro na zdjęciach a drugi na salon kuchnie i garaż 3. Jaki macie popiół ? bo ja jak jest ciepło to praktycznie z całego podajnika zostanie sam popiół praktycznie nie ma co wybierać , a jak jest zimno zostaje mi szlaka czy to prawidłowo mniej więcej jak na zdjęciach . 4. Czy może są jakieś specjalne ustawienia tego pieca żeby spalał rozsądnie i żeby nie zostawała szlaka tylko praktycznie sam popiół 5. Stosowany węgiel jest z kopalni wesoła 28 moc węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackhawk 01.01.2019 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 01.01.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Temp. powrotu 29oC ? To nie jest kocioł kondensacyjny. Chcesz go zajechać zanim skończy CI się gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackhawk 01.01.2019 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 temperaturę powrotu steruje zawór 4 drożny, jest ustawione żeby zawór nie przepuszczał więcej nić 45 stopni , a to już reguluje sterownik w pokoju ponieważ ustawiam temp pokoju 23 i on ustawia zawór tak aby w pokoju było 23 stopnie np .czyli robię coś źle , tak ustawili . mam ustawić temperatura zaworu zadana 60 stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 01.01.2019 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Czy ja tam widzę smołę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackhawk 02.01.2019 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Nie nie ma tam żadnej smoły, zostaje szlaka taka nie wielka albo sam pył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts