modis 01.01.2019 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Witamszukam kogoś z forum kto posiada okna v90+(albo inny model) vetrex z szybami o wspl. przenikania ciepla 0.5 (grubosc 48mm).Mam pytania o ich zachowanie, nie wiem czy moje są wadliwe czy też ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 01.01.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Na czym polega Twój problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modis 02.01.2019 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Mam problem z akustycznoscia tych pakietów szybowych. Jeśli coś szumi za oknem np droga w sporej odległości to okna wydają cichy pomruk przy którym ciężko zasnąć. Jak auto osobowe stanie do 50m od domu to słychać je dzięki buczeniu szyb. Stąd moja obawa czy ten typ tak ma czy mam felerne wszystkie pakiety szybowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 02.01.2019 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 tzn . szyby drgają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modis 02.01.2019 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 nie, nie widac ani nie czuc aby szyby drgały. Na pewno nie drgają od drgan przenoszonych przez podłoże.Jesli juz to wpadaja w drgania od fal dzwiekowych-tj tlumia halas jednoczesnie same wpadaja w rezonans chyba i wydajądzwiek buczenie - albo po prostu w taki sposob zmienia sie dzwiek przechodzac przez szyby. Ale to jedyne szyby w zyciu w ktorych widze tak iefekt... Raz jak zaczął padać snieg i nie było slyuchac szumu od odleglej drogi to zero efektu buczenia szyb. Zreszta jak jest kompletna cisza na dworze i przylozysz ucho do szyby to slychac ze w niej szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts