DarekS4 01.01.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Witam posiadam okna plastikowe dwuszybowe. Przy remoncie wychodzi że w dwóch oktanach podwiewa od zewnątrz i czuje jak wieje miedzy murem a ramą. Szpalety od zewnątrz są zrobione tragicznie. tak że pianka montażowa dano się zutylizowała. W tym roku planuje docieplenie dom i panowie mówili że obrobią mi te okna ale niestety najgorzej mam w kuchni. Jestem na etapie jej remontowania i nie chce żeby za chwile na gładzi wyskoczyła wilgoć lub efekt przemarzania. Czy mogę obkuć okno od środka i zrobić cos w stylu ciepłego montażu i uzupełnić go dokoła styrodurem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.01.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Chcesz się bawić w kucie i wyklejanie styroduru w domu, a nie łatwiej zrobić to od razu tam gdzie być powinno, czyli od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 10.01.2019 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 i myślisz że to wystarczy i cały problem zniknie ? A wydmuchana pusta przestrzeń miedzy ramą a budynkiem ? Ta pianka co tam była już na bank dawno się zesypała. Wykuwam parapety więc i tak muszę to obrobić. Boję się też że nie zdążę wyrobić się z ociepleniem tej ściany do zimy 2019 ponieważ mam jeszcze kilka przeróbek włącznie z ociepleniem fundamentu i drenażem działki ponieważ mam tam problem z wodą. W przeciwnym razie już mi dwie firmy powiedziały że nie dają gwarancji na wykonane tynki ponieważ pociągnie wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.01.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Więc tak, możesz zrobić jak planujesz. Obłożenie wnęk od środka styrodurem nie zmieni tego, co jest między oknem a murem, bo to stamtąd "idzie zimno". Tu faktycznie trzeba odkuć, wydłubać co się da, zapianować od nowa, a uszczelnienie wykonać masą np. Ilbruck SP 925. Ja mam wątpliwości co do zasadności okładania wnęk styrodurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 11.01.2019 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 może nie musi to byś styrodur może zrobię to czymś w stylu dach/podłoga/. jestem trochę w punkcie bo kuchnia lada dzien będzie gotowa do gładzi. jak nie zdąże ocieplić tego w tym sezonie to cała moja robota z gładziami wokół okna pójdzie się !@#$%^&. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.01.2019 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Problem masz wokół okna, a nie na ścianach. A że chcesz cudować z naprawą skutków a nie przyczyną to już tego nie potrafię zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 20.01.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Czyli co mam zrobić w tym wypadku konkretnie żeby nie cudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Chcesz odkuć tynk - ok. Wygrzeb pianę ile się da, uzupełnij nową. Po wyschnięciu uszczelnij (możesz próbować przyklejać folię paroszczelną ale chyba najlepiej będzie masą typu Illbruck SP925. To samo wypada zrobić od zewnątrz (pewnie bardziej niż wewnątrz), z tym, że używa się innych materiałów do zabezpieczenia piany. Wszystko zależy od "wizji lokalnej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 20.01.2019 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Zgadzam się z finlandia rób od wewnątrz nową pianę i masę SP925. A od zewnątrz zabezpieczysz jakąś taśmą do okien. Albo na szybko cienki styropian na piance a przed położeniem ocieplenia zerwiesz styro z szpalet zewnątrz i zrobi ekipa na gotowo. Nie zapomnij przed położeniem ocieplenia położyć folię od zewnątrz np. ME501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 21.01.2019 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ok dzięki. Zorbie tak przy każdym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts