jaromkv 02.01.2019 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Jestem na etapie wykonywania stelaża pod sufit podwieszany. Stelaż dwupoziomowy, krzyżowy. Podwieszony do belek drewnianych na wieszakach obrotowych z prętem. 1. Czy profil główny oraz nośny CD60 przykręcać do UD30? - różne wykonanie widziałem, w tej chwili nie mam przykręcone 2. Czy wieszak obrotowy przykręcić do CD60 3. Czy łącznik krzyżowy po zatrzaśnięciu również przykręcić do profila CD60 ? W tej chwili nie mam przykręcone, stelaż wypoziomowany i w zasadzie nie wiem tylko czy to skręcać czy nie. Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fazik 02.01.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 1. Czy profil główny oraz nośny CD60 przykręcać do UD30? - różne wykonanie widziałem, w tej chwili nie mam przykręcone Z mojej wiedzy świeżo nabytej wynika, że CD się nie przykręca do UD ponieważ na tym cały pic polega, żeby sufit miał "luz" i mógł sobie pracować. W każdym razie ja nie przykręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 04.01.2019 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Nie przykręcaj , nie ma takiej potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 12.03.2019 03:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Mam jeszcze kilka pytań. 1. Czy odchyłka w poziomie stelaża rzędu 2-3 mm na 3-4 metrach jest ok. Ciężko to idealnie wypoziomować. 2. Wiem, że płyty układać naprzemiennie jeśli chodzi o łączenia. Ale jaka może być najmniejsza szerokość pojedynczego paska płyty gk. Mam pomieszczenie o szerokości 2.51 m. Płyty mają 1.2 m czyli wejdą dwie całe i zostanie pasek 10 cm. Czy jest jakaś zasada układania w takim przypadku ? Czy lepiej z trzech płyt docinać po te 83 cm z groszami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 15.08.2020 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viruspl 16.08.2020 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Witam, spokojnie możesz dać pasek 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 16.08.2020 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 Znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania? Poniekąd. W sumie już ponad rok leży na suficie 30-35 cm celulozy i jak narazie nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 16.08.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 A jak wrażenia odnośnie celulozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts