Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym wyrównać schody pod stopnie drewniane

instron

Recommended Posts

Witam. Planuję położyć drewniane stopnie metodą kółków i pianki na schody betonowe. Nie są do końca równe te stopnie w sensie płaszczyzna pozioma, ale niewielkie nierówności wypoziomuje podkładkami na kołkach.

Problem mam z 3 stopniami, które są bardzo nierówne, od końca stopnia do krawędzi nawet 2.5 cm różnicy. Czym je wyrównać? Szukałem podobnego tematu, był taki jeden i ktoś polecał zaprawę atlas ten 10. Niestety obdzwonilem wieksze markety w Rzeszowie i nigdzie jej nie mają i wogole tym nie handlują... Zostaly mi polecone z Cersanitu cx 15, lub cn 87 lub z knaufa repair M1. Czy ktoś miał do czynienia z którąkolwiek z tych?

Lub może inny sposób na te nierówności? Schody to nie nowe budownictwo,lata 70 -te.

Pozdrawiam

Od lat zajmuję się okładaniem schodów na beton i nie ma dla mnie znaczenia , czy schody są równe, zcy też nie. To zawsze jest problem wykonawcy. Trzeba znać technologię i mieć na to własne sposoby. Najbardziej wadliwie wylane schody można pięknie obłożyć drewnem, zachowując idealne wymiary stopni (wysokość i szerokość). Zdecydowanie można obejść się bez kucia i wyrównywania stopni. Schody wyglądają jak wykonane z drewna i jest na to 10 lat gwarancji.