Gwiazdoor 03.01.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Witam. Czy ktoś powie mi jak powinien być poprawnie osadzony pół-narożnik na płycie GK? Mam na środku sufitu zrobioną tzw. "wyspę" płyta jest wysunięta za profil i chciałbym zabezpieczyć jej ranty a nie chce robić na jej końcach zgrubienia ( półki / poprzeczki ) czy jak to się nazywa, chcę by była sama płyta bez rantu. Nie mam zdjęcia ale chodzi o to, że ta dolna płyta jest po prostu wysunięta 10cm po za profil: http://www.instalacjebudowlane.pl/obrazki2/13092012sufit2.jpgi chce zabezpieczyć jej końce stąd pomysł z pół-narożnikiem: https://www.profigips.com/wp-content/uploads/2014/03/22-polnaroznik-aluminiowy.jpg Pytanie czy osadzać go stroną montażową od dołu czy od góry tego wysunięcia i co z tą aluminiową częścią, która zostanie widoczna - zamaluje się to potem ładnie? Nigdzie nie mogę znaleźć pomocy w tej kwestii, chyba że można zastosować coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 03.01.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Narożnik osadzasz stroną montażową od dołu ,nakładasz cienko gipsu na rant płyty ,wtapiasz narożnik ,przeszpachlowujesz raz, jak wyschnie szpachlujesz jeszcze raz .Aluminiową część też możesz gipsem przeszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 04.01.2019 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Dziękuję za odpowiedź. Jeśli nie przeszpachluje tej aluminiowej części to uda się ją zamalować? Gdzieś czytałem, że jak się zaszpachluje narożnik to gips odpada potem z niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 05.01.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Zamalujesz spokojnie dobrą farbą. Ja szpachluje takie narożniki i nic nie odpada ,a szpachluje po to ,gdyż ta aluminiowa część nie jest przeważnie idealnie gładka i może nieładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 05.01.2019 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Jeszcze raz dziękuje - mam nadzieje, ze się uda i będzie ładnie. Jak nie zapomnę to się pochwalę jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts