jasio55 03.01.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Witam Od jakiegoś czasu irytował mnie pewien problem w łazience wszechobecny pył który non stop się pojawiał po wyczyszczeniu. Dzisiaj rozmontowałem szafkę meblową która jest wmontowana w ściankę gk po lewej stronie tej ściany znajduje się rura kanalizacyjna i wodna która idzie do góry do sąsiada podczas remontu rury te zostały obłożone wełną. Jak się okazało jest tam niezła "jama" na wełnie przy samej górze leżało sporo gruzu(od sąsiada zapewne jak coś robił...) tylko jakim cudem to do mnie wpadło? jak się również okazało z tego miejsca jest mocno powiew powietrza, myślę że znalazłem przyczynę która "syfiła" mi non stop łazienkę. Domyślałam się że w mieszkaniu tym rozstała odwalona fuszerka dlaczego ta dziura nie jest jakoś zaizolowana? i ten powiew wiatru? nie zdziwię się jeśli będę słyszała sąsiada siedzącego na wc... który jeszcze na górze nie mieszka. Budynek jest dwupoziomowy łazienka nad łazienką. Proszę o poradę jak to naprawić aby było to zaizolowane jak należy, będę bardzo wdzięczny z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.01.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Piana montażowa nisko rozprężna, długa rurka na końcówce i ładnie uszczelnić i zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio55 03.01.2019 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 W 100% piana spełni wymogi akustyczne żeby wszystko było jak należy? w sumie jest już 2 osobą która piszę żeby to załatwić*pianą znajomy wspominał o pianie\kleju TYTAN EOS KLEJ DO XPS I STYRODURU, zależy mi na najlepszej izolacyjności żeby faktycznie nie było jaj że usłyszę odgłosy z wc na górze... Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.01.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Ten klej jest dobry, ale w cenie 21 zł można kupić " ELASTYCZNA AKUSTYCZNA Piana pianka montażowa" jest jeszcze lepsza izoluje od powietrza i od dźwięku . Napisałem w ".. " aby było lepiej znaleźć o co chodzi:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio55 03.01.2019 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Dzięki za trop jeśli nie uda mi się jej znaleźć to wybiorę FLEXIFOAM chyba też*będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.01.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Z charakterystyki produktu widać, że będzie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio55 03.01.2019 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Kurdę moje się*że będzie mi ją*ciężko aplikować piankę*bo będzie mi ona opadać czy jest może jakiś patent? czy dobrze jest lekko zwilżyć powierzchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.01.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Tak koniecznie spryskiwacze, czysta woda, jak delikatnie wsiąknie ponowić i znów odczekać. Potem małymi porcjami. Gdy zacznie przesychać, uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts