gacolini 03.01.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Witam, mam pytanie do doświadczonych instalatorów CO. Czy zakup ISensa do mojego pieca De Dietrich MCR3 ma sens przy następującej instalacji CO: Ogrzewanie podłogowe na parterze i piętrze z grupą pompowo-mieszającą GM40 Ferro wyposażoną w zawór termostatyczny w zaresie 25-55*C.Jest ona zbudowana z zaworu 4D i zaworu na którym ręcznie ustawiam 30*C zasilanie wody w podłogówce.Dodatkowo mam 4 szt. grzejników, jeden kotłowani, drugi garaż, trzeci dolna łazienka, czwarty górna łazienka.Na grzejniki idzie woda z CO z pieca, gdzie pokrętłem ustawiam 40*C. Grzejniki wyposażone w zawory termostatyczne. Piec bez sterownika aktualnie, wszystko ustawiane na sztywno z pokręteł pieca. Pompki z grupy mieszające GM40 chodzą w trybie Auto. I teraz moje pytanie, w jaki sposób mogę to usprawnić o sterowanie. Dokupić ISensa i przez niego sterować piecem?Jak sterować pompkami z mieszaczy GM40, żeby nie chodziły non stop, tylko w chwili załączenia pieca?Jak to zoptymalizować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts