Owczar 04.01.2019 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Witam, Jestem na etapie kablowanie i mam dylemat dotyczący rozmieszczenia kamer. Projekt https://www.mgprojekt.com.pl/tytan-3 Działka 700m - od garażu 1,5m od granicy (tutaj kamera byłaby w rogu elewacji), od drugiej strony 8m, od frontu 7m, a od tyłu 10m. Czy po 1 kamerze w podbitce z każdej strony będzie wystarczające? Czy lepiej je umieścić np niżej w rogach? Tylko czy wtedy w każdym rogu na krzyż czy wystarczy po jednej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 04.01.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Zdaje się kamery umieszcza się na 3 m a nie na 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 04.01.2019 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 W zasadzie tak - ale jakby nie patrzeć, to odległości wyjdą podobnie. Przykładowo kamera umieszczona na 3m w narożniku domu, będzie miała odległość do przeciwległego narożnika działki o wiele dalej niż gdyby była umieszczona na 6m. Przy umieszczeniu pod podbitką wystarczy dobrać odpowiedni obiektyw i mamy widok z góry na cały obszar z danej strony domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 04.01.2019 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Tak wygląda rzut z góry. Zaznaczyłem max odgległości między kamerą, a punktem na ziemi. Jutro spróbuję z tej perspektywy zrobić jakieś zdjęcie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.01.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Dobrze patrzę, że 7 kamer a północ goła? Idziesz w alneta, czy jakiś gotowy rejestrator? Jakie kamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 04.01.2019 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Kamery są tylko na budynku - zazanaczyłem odległosci do narożników działki Łącznie 4 sztuki - może 5 żeby pokryć ten korytarz 1,5 od strony północnej. Będę celował raczej w gotowe rozwiązania Dahua albo Hikvision od majfrendów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 05.01.2019 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Zrobiłem dzisiaj foto kątem około 100 stopni i jest za mało. Wysokość od gruntu to jakieś 6m. Ale kamera hikvision 180 stopni w tym miejscu będzie idealna. Przykładowe obrazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts