verson 04.01.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Pracuję przy oknach. Mamy ciemne okna pcv. Niestety widoczne są na nich delikatne ryski. Nie jest to ryska w którą wchodzi paznokieć ale też nie da jej się zmyć. Cosmofen 5 usuwa rysę ale zostają smugi jakby trochę zmywał się kolor. Cosmofen 20 wcale nie usuwa rysy ale za to nie zmienia koloru okna i dobrze czyści. Pisakiem źle to wygląda a woskiem nie da się wypełnić bo są zbyt płytkie i długie. Czym więc mogę spróbować to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.01.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 A moze polubic ? Wszak okno to nie dzielo sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.01.2019 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 To już raczej taka na prawdę mikro-kosmetyka. Za tydzień zapomnisz o tych ryskach, a za rok pokochasz je jak ja skrzypienie moich drzwi, choć pracuję w branży związanej właśnie z drzwiami. Nie znam sposobu na tak mikroskopijne zarysowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Na szkoleniach Ottimo uczyło, że wady zbyt drobne się powiększa i wtedy można działać woskami A poważnie: dla drobnych zarysowań - przynajmniej w drewnie - przewidziana była inna procedura naprawy: woski miękkie do rys, pisaki retuszujące (nie popularne kantenfixy) + lakier. Moim zdaniem skuteczność tej naprawy w plastiku jest mało realna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 09.01.2019 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Plastik generalnie nie jest wdzięcznym materiałem do retuszu. Ciężko też jest naprawiać niektóre laminaty (bardziej chodzi tu o kolor jak typ laminatu). A wada jest pewnie tak mała, że ciężko zrobić jej zdjęcie aby wkleić na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zychupe 25.01.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 A skąd okna? Jak w Piasecznie zrobili mi pomiary to potem ekipa remontowa zostawiła trochę rys na oknie, ale to przyjechali przynajmniej wymienić na swój koszt w ramach umowy potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.01.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 A skąd okna? Jak w **** zrobili mi pomiary to potem ekipa remontowa zostawiła trochę rys na oknie, ale to przyjechali przynajmniej wymienić na swój koszt w ramach umowy potem... Wiemy, wiemy! Wielokrotnie już reklamowana przez ciebie firma "moderowano" :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ja też mam problem ze związkiem przyczynowo-skutkowym. Co ma pomiar ekipy z pewnego miasta do rys, które zrobiła ekipa remontowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.01.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ja też mam problem ze związkiem przyczynowo-skutkowym. Co ma pomiar ekipy z pewnego miasta do rys, które zrobiła ekipa remontowa I jeszcze wymieniał okna za friko bo Pan Józek co malował ściany okienka porysowal nożykiem grając nim w kółko i krzyżyk na tworzywie Jak ja lubię takie historie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts