rustin 06.01.2019 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Bo tylko w kabinie jest narazona na wilgoć Zgadza się tak , też podejrzewam ale dlaczego ? co ma na to wpływ i jak temu zapobiec. Myślę, że nie jest to wina złego zabezpieczenia przed wilgocią bo w poprzednim domu była tylko folia w płynie i nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 06.01.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Zgadza się tak , też podejrzewam ale dlaczego ? co ma na to wpływ i jak temu zapobiec. Myślę, że nie jest to wina złego zabezpieczenia przed wilgocią bo w poprzednim domu była tylko folia w płynie i nic się nie działo. Rób jak uważasz. Odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego w kabinie płytki pękają? Odpowiedź oczywista-działanie wilgoci a nie wada płytek. Masz izolację przeciwwilgociową złej jakości, albo materiał słaby albo złe wykonanie, albo to i to, innej możliwości nie ma, skoro obok na suchym z płytkami nic się nie dzieje. Jeśli nie wykonasz jeszcze raz izolacji przeciwwilgociowej, problem prawdopodobnie pojawi się znowu, ale to Twój dom, Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Rób jak uważasz. Odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego w kabinie płytki pękają? Odpowiedź oczywista-działanie wilgoci a nie wada płytek. Masz izolację przeciwwilgociową złej jakości, albo materiał słaby albo złe wykonanie, albo to i to, innej możliwości nie ma, skoro obok na suchym z płytkami nic się nie dzieje. Jeśli nie wykonasz jeszcze raz izolacji przeciwwilgociowej, problem prawdopodobnie pojawi się znowu, ale to Twój dom, Twoja decyzja. Czyli atlasduowoder jest złej jakości ? Słabe wykonanie odpada widział efekt i nie było braku ciągłości czy cienkiej warstwy.Zresztą jak rozumiesz , że słaba izolacja czyli wilgoć dostaje się do KG który puchnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.01.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 To to co ? Płytki puchną ? Klej ? To gres, ceramika ? Masz plytki w zapasie, czy bedziesz kupował nowe, z innej partii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Czyli puchnie płyta KG ? Kto kolwiek kto z was to pisze z tym się spotkał, widział, czytał czy tylko teorie snuje ? Chodzi mi o to , że gdybać tak można na różne sposoby a mi chodzi o to czy ktoś ma z tym doświadczenie.Na stronie paradyż są to płytki ścienne z znaczkiem do łazienki. Gres to nie jest. Będę musiał dokupić bo zostało chyba 2sztZastanawiam się jeszcze czy jednak nie jest za grubo kleju, pamiętam , że mówił o nierównościach i było go tam sporo a nie wyrównał jakąś zaprawą tylko klejem..... Tylko czy aby to by pękało po 4 miesiącach przez za dużą ilość kleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy.Może to nie wilgoć ani klej a obciążenie? Kabina to https://www.radaway.pl/kategoria/torrenta-kdj/I jest przykrecona do KG, wątpię że dał tak długie kołki aby złapaly w ścianie. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2019 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Wrzuć jakieś foty dla zobrazowania sprawy. Nie wiem skąd niektórzy biorą teorie o puchnięciu KG, nie wyobrażam sobie żeby nabrała takiej siły żeby pękła płytka. Gdyby się płytki odkleiły to co innego. Kabina - wszystko zależy gdzie te płytki Ci popękały - foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.01.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Wówczas pękałyby na zewnątrz i wewnątrz kabiny.Powinna byc jednak chwycona do ściany. W mojej drzwi, chwytane magnetyczną uszczelką trochę jednak energii przekazuja na ściankę. Natomiast, jesli fachman wyrownywał scianę płytą KG tak, ze po jej położeniu trzeba było gonić klejem płytę, to pogratulować mu umiejętności.Obawiwm sie, ze nikt nie da ci "zdalnie" jednosnacznej odpowiedzi nie widząc tego, jak zostalo to wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Tylko czy aby to by pękało po 4 miesiącach przez za dużą ilość kleju ? Nigdy nie słyszałem żeby po takim czasie klej mógł dalej "ściągać", gdyby pękało w ciągu tygodnia od ułożenia to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Płyty kładł kto inny i wyglądało że jest ok, patrzyłem z poziomica, mój błąd. Od płytek mówił że jest bardzo krzywo położone ale też nie pokazywał ile bo jak przyjechałem to już płytki kładł.Więc od wilgoci może być ten problem z kg czy tylko tak sobie gdybacie? Bo widzę zdania są podzielone. Pare zdjęć https://drive.google.com/folderview?id=10Qs3qxsuN1JaFpYM9ccFiY2NUFHOCEov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Zdjęcia zbyt ostre nie są ale wygląda to mniej więcej jak u mnie, to nie jest pęknięcie płytki tylko rysy na szkliwie, wada płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.01.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Tez tak sie mi wydaje, te żyłki są wynikiem ciągnięcia wody przez uszkodzoną powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Tylko nie stało się to od razu, przez pierwsze dwa miesiące nie było nic. A parę dni temu pojawiło się następnej na której już widać jakby szczelinę na paznokieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Pisałem przecie że u mnie po kilku latach, a u rodziców po miesiącach to dziadostwo wylazło. To nie jest przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Pisałem przecie że u mnie po kilku latach, a u rodziców po miesiącach to dziadostwo wylazło. To nie jest przypadek. I odkuc tylko uszkodzone, wymienić i powinno być ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2019 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Reklamuj je najpierw, jest niestety szansa że więcej będzie wadliwych, ale to dopiero wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 06.01.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Prawdopodobnie te płytki nie nadają się do tak wilgotnych miejsc ,i może się okazać że po wymianie płytek problem może się powtórzyć .Parę razy już widziałem takie sytuacje ,a żeby udowodnić że płytki mają mikropęknięcia niewidoczne kiedy są suche włożyłem parę płytek do wiadra z zabarwioną na szaro wodą i po paru dniach pojawiło się wiele ciemnych rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Zakładając że się nie nadają mimo że jest napisane że do łazienki i projektant który robił łazienkę i sprzedawał nie uznają? Nie wiedział o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Taka projektant wszucil my tylko mówiliśmy że ma być biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2019 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 https://www.paradyz.com/plytki/melby-elbo/melby-bianco-scianaPs. Post pod postem bo nie moge edytować na tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts