Tobq 06.01.2019 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Dzień dobry, za około miesiąc przeprowadzam się do nowego mieszkania, do którego mam już dostęp. Walczę z zaworem kulowym w pionie łazienkowym, mianowicie nie mogę go do końca zamknąć. Pcham uchwyt od siebie, natomiast dojście do niego jest utrudnione i ocena czy dochodzi do 90 stopni jest utrudniona. Wydaje mi się, że dochodzę do maksymalnego wychylenia, niemniej woda w kranie jest. Ciśnienie żadne, ale próbę wyrzucenia starej pralki porzuciłem po delikatnej powodzi. Moje pytanie do Państwa jest takie, czy są jakieś domowe sposoby na "rozruszanie" takiego zaworu? czy to kwestia zużycia materiału, należy zamknąć pion i go wymienić? Jak w ogóle wymienia się taki zawór jeśli otwór w ścianie to jakieś 20x25cm? Bardzo dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.01.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Nie rozruszasz go bo pewnie się uszczelnienie teflonowe wcięło na kuli i przepuszcza, można próbować na siłę go domknąć ale w końcu się coś tam może urwać i trzeba będzie go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.01.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Otwór w ścianie to raczej 20x25mm a nie cm. Stawiam na standardowe 3,8". Wymieniasz normalnie - pakuła + smar. Mario budowlaniec zrobił co najmniej dwa filmiki na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 06.01.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Jeśli zawór jest przed wodomierzem zgłoś do administracji iż jest uszkodzony. Przy pralce niemasz zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts