Wojtek4444 06.01.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Witam, mam taką oto ścianę jak na zdjęciu: U góry są dwie pary drzwiczek po pawlaczach (na zdjęciu widzimy wewnętrzną ich część). Chciałem wyciągnąć ościeżnicę, aby móc wstawić nowe drzwi. Niestety gdy wyciągnę ościeżnicę to poleci mi kawałek ściany. Nie wiem co teraz zrobić. Wiem, że najlepiej rozebrać ścianę i postawić nową. Ale czy można zrobić tak, że rozbiorę te drzwiczki u góry oraz część ściany murowanej powyżej zielonej linii na zdjęciu, wyrzucę obecne drzwi i ościeżnicę, wstawię nowe nadproże nad drzwiami (obecne poleci przy wyciąganiu ościeżnicy) i zostawię murowaną ścianę na poziomie nadproża (zielonej linii na zdjęciu) i górę dokończę ścianką karto gips na konstrukcji? Sufit posiada strop drewniany. Dodatkowo chcę zrobić małą przedściankę z użyciem profili ościeżnicowych, aby delikatnie wyjść do przodu i zakryć rurę od ogrzewania. Proszę o opinię i porady, czy w ogóle można tak łączyć ściany, że część będzie murowana, a część kg. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts