AsiaAG 24.10.2002 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Zazdroszę tym, którzy mogą z dziećmi przebywać na budowie. Mój mąż buduje sam, w oddaleniu 8 km od miasta i ja z racji braku drugiego samochodu mogę go tylko zwizytować z rzadka, nadużywajac uprzejmości teścia. Mam 15-to miesiecznego synka i 10-cio letnią córkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 30.10.2002 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 EM, GRATULACJE Z POWODU NARODZIN CÓRECZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sorry, że nie dzwoniłam, ale zmieniłam komórkę, a razem z nią poszły w niepamięć numery w skrzynce. GRATULACJE I NIECH SIĘ ZDROWO CHOWA!!!!Ucałuj Żonkę!Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatrix 31.10.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Zapiszę tu moich dwóch synów: Karol, lat 6,5 - uwaga: dziecko blokowe... czasem jeszcze tęskni za osiedlem, ale teraz zerówka i nowe znajomości. Franek, lat 2,3 - bloków nie pamięta, bo jako półroczne dziecię został przeprowadzony (29.12.2000)i jest dzieckiem bardzo wiejskim - cyt.: bucham motkiem, tynkujem,kopiem roślinki,pogoniem kotki (ani mi się waż!), idziemy na podwórko?. To moje łobuzy. PS. Czy gdzieś można wpisać genialnego męża? Klub genialnych budowniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 10.11.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Pragnę powiadomić wszystkich, że 31 października o godz. 14.50, do grona szacownych forumowiczów przystąpiła nasz córeczka Amelka (4,12 kg !!!, 54 cm) , która to przez ostatnich dziewięć miesięcy brała aktywny, choć zupełnie nieświadomy udział w organizacji budowy naszego domku. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.11.2002 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Gratulacje Madziu i najserdeczniejsze życzenia, żeby Wam wszystko szło jak po maśle! Z grubsza obliczyłam, że odkąd się ten wątek pojawił to przybyło nam kilkanaście maleństw. No, no, no Oby domy też rosły w takim tempie! Serdeczności moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 11.11.2002 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Luśka, Dziękuję serdecznie za życzenia. Swoja drogą to miło, że ludziki nie tylko budują domki, ale również dbaja o ich "zawartość":wink:.To nasza trzecia córeczka, tym samym mąż stracił ostatnią szansę na jakąś równowagę sił w domu. Nawet piesek, którego zamierzamy kupić po przeprowadzce ma być dziewczynką.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 21.11.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Melduję się z 3letnim Tymciem i wiecznie nieobecnym budowniczym tatusiem, a przydałoby się rodzeństwo. A tata tylko o dachu i o dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagatek 22.11.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 Jakiś czas temu przedstawiłam się z moją rodziną jako AsiaAG (żona budowniczego, dwoje dzieci: 10-cio letnia córka i roczny synek). Bardzo podoba mi się to prawie damskie forum dla matek z dziećmi. Czy jest wśród Was taka bohaterka co to z dziećmi u piersi pomaga mężowi budowniczemu albo przynajmniej adoruje go na placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 22.11.2002 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 HIHIII nie przypominam sobie za to mały polewał strop i trzeba było go farelka suszyć. A myłaś kiedy dziecię z węża po pobycie na budowie przed powrotem do cywilizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.12.2002 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 No właśnie już za 3 tygodnie!!! ja będę asystowała na budowie z przyssanym bąblem Jejku to już tak niedługo. No i w związku z tym odezwę się dopiero po powrocie z urlopu. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz32 29.12.2002 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Ja mam dwie miłe córeczki 6 i 12 lat.Powiem wam że bez przesady ale jednego pomocnika przy budowie nie muszę zatrudniać. Pomagają bardzo - szczególnie starsza. Nieraz muszę gonić aby nie przesadziła. Żona pracuje w banku praktycznie cały dzień. A my sobie jakoś radzimy. W związku z taką sytuacją musiałem zbudować altankę, huśtawkę, kupić duży basen dmuchany, kosiarkę do trawy itp. Cieszę się jednak bo mam stałe towarzystwo i jest naprawdę miło. Sam dużo robię przy budowie i fajnie jak ktoś jest obok. - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 03.03.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Który to dzisiaj? 3 marca?Mój Wojteczek ma za 3 dni drugie urodziny. Rany jak ten czas leci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 03.03.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Mój Misio za dwa miesiące skończy 2 lata. A domek dopiero będzie się budował w tym roku. Mamy jednak zamiar ponowić rozmnarzanie się. Do domku za rok, półtora mamy nadzieję wprowadzić się we czworo. Nie wiem czy to się uda, ale... Ciąża i budowa domu - podzielę się z wami wrażeniami. Zaplanowaliśmy dwa pokoje dziecinne. To na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 06.03.2003 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Kgadzino, najlepsze życzenia urodzinowe dla potomka!!! No i przybędzie nam nowe maleństwo - tym razem Kasiorkowe - ale jeszcze musimy poczekać. GRATULACJE KASIORKU I POWODZENIA !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.03.2003 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Luśka - dzięki za życzenia dla Wojteczka. Czy Ty sobie wyobrażasz jak on się schlał na tych swoich 2 urodzinach? Eeeee - miało być schylał się na tych swoich urodzinach - żeby zdmuchnąć świeczki na torcie. Atrakcja jak diabli, trzeba było zapalać z 10 razy i klaskać jak zdmuchnął. Kochany szkrab:grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 08.03.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Wczoraj skończył miesiąc mój poganiacz - Franek. Przez 8 miesięcy wycisnął ze mnie całą energię, ale zdążyłem z przeprowadzką. Ostatni miesiąc - już po przeprowadzce - byłem w stanie tylko wieszać lampy i obrazki. A teraz pozostały jedynie pieluchy [ Ta Wiadomość była edytowana przez: aziel dnia 2003-03-08 15:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 18.03.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Pragnę Was powiadomić szanowni Forumowicze, że jestem strasznie dumny z mojego starszego Kuby. Otóż wczoraj mój synek miał zabieg stomatologiczny w pełnym znieczuleniu. Uśpili mi dziecko i zreperowali 9 ząbków oraz usunęli jeden. A moja pociecha naprawdę była bardzo dzielna. Nie bał się tych wszystkich sprzętów ani maski z gazem, a po wybudzeniu w obcym środowisku nie płakał ani nie "wydziwiał". Co - jak na dziecko dotknięte autyzmem - rzeczywiście jest wielkim sukcesem. Jestem STRASZNIE URADOWANY i dlatego dzielę sie z Wami tą radosną wiadomością: Moje Dziecko Było Dzielne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Buziaczki dla Kuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 29.04.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Mój Misio skończył w sobotę 2 latka. Świeczki zostały zdmuchnięte, tort zjedzony, prezenty przyjęte. Najlepsza była plastikowa taczka i niezłych rozmiarów łopata. Jednym słowem nieodrodne dziecko budujących rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 29.04.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Witam wszystkich budujących rodziców. Mam 3 letniego synka Pawła, który uwielbia jeździć na budowe w kasku Boba Budowniczego z wielką łopatką i grabiami i o czywiście buduje :wink:Ostatnio chodził po parterze naszego domku i wybierał pomieszczenie na swój pokój. Troszke był zdziwiony jak się dowiedział, że jego pokoik będzie na górze, której jeszcze nie ma więc zdecydował się zamieszkać w łazience Największy kłopot mam z wytłumaczeniem mu, że kedyś zamieszkamy w nowym domku. Domek się owszem buduje i jest jego no ale co z naszym dotychczasowym domkiem (mieszkaniem)? Boję sie powiedzieć mu już teraz, że mieszkanie sprzedamy. Chyba nie przyjmie tej informacji do swiadomości. Doradzcie mi prosze drodzy Forumowi Rodzice jak postępować z takim maluchem, który jest bardzo przywiązany do dotychczasowego miejsca i kiepsko znosi wszelkie zmiany miejsca. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts