ullyssess 07.01.2019 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Który ze sposobów wznoszenia ścian nośnych i wewnętrznych jest najtańszy? Niekoniecznie interesują pozostałe parametry ponieważ będę robił izolację WEWNĘTRZNĄ z paneli SIP - oczywiście z zachowaniem odpowiedniej paroizolacji i wentylacji mechanicznej. Nie biorę pod uwagę szkieletowca. Chodzi o to aby wznieść mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 07.01.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Najtaniej postawić je samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullyssess 08.01.2019 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Może się źle zrozumieliśmy. Nie mam zamiaru niczego robić sam. Po prostu który z materiałów jest najtańszy pod kątem wzniesienia muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2019 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Ale mury to najmniejszy koszt, w budowie domu....ale jeśli chcesz musisz wiedzieć , że to nie tylko materiał bo trudno jest tak określić który najtańszy - gazobeton jest tani, do tego klej i murarz będzie zadowolony i wymuruje w krótkim czasie.Gdy kupisz gazobeton(najtańszy) może okazać się , że będzie na tyle nierówny, że będzie trzeba go murować na tradycyjną zaprawę, budowa w czasie się przeciągnie, murarz weźmie więcej bo się narobi i dłużej mu zejdzie więc rachunek końcowy będzie podobny, a może i wyższy. Przy początkowym wyborze tańszego materiału. No i mur murowi nie równy skoro chcesz okładać to panelami to materiał w miarę łatwo obrabialny - ceramika(z otworami) będzie się kruszyć, pełna będzie droga, sylikat zbyt ciężki , keramzytobeton zbyt drogi, myślę, że gazobeton w dobrej jakości i klej będzie najtańszy. (Pomijam pustaki żużlowe, i najnowsze technologie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taczi 09.01.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Dlaczego chcesz robić termoizolację wewnętrzna? ściana ma być zaizolowana z dwóch stron? czy tylko od wewnątrz? Izolowanie budynku od wewnątrz nie jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Popytałem tu...i ....tamNajtańszy w murowaniu okazuje się "gazobeton na klej" lub jak ktoś woli Suporex czyli byłem najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts