FuterM 07.01.2019 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam,Planuje wybudowanie 3 domków letniskowych na działce o pow. niecałe 700m2.Powierzchnia zabudowy wszystkich domków nie przekracza dopuszczalnych 19% zabudowy działki, jedyną rzeczą jaką przekracza mój projekt jest szerokość elewacji frontowej jest 12m a ja potrzebowałbym 18m.Do działki posiadam ogólne warunki zabudowy, w których jest napisane o możliwości wybudowania budynku letniskowego (nie budynków).Czy w takiej sytuacji nie będzie problemu ze zmianą warunków zabudowy?Wiem, że ustawa mówi o jednym domku na działce o powierzchni 500m2. Kolejne pytanie dotyczy pozwolenia na budowę, bo zdaję sobie sprawę że bez pozwolenia nie wybuduję 3 domków. Czy najpierw starać się o zmianę warunków zabudowy a potem o pozwolenie na budowę?Czy pozwolenie pisać na wszystkie 3 od razu (będą najprawdopodobniej z dwóch projektów) postawione na bloczkach betonowych?Czy np. uzyskując pozwolenie na 3 domki mogę wybudować 2 a ostatni np. za rok?Przepraszam może to banalne pytania ale ustawa jakoś nie rozwiewa moich wątpliwości.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 07.01.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Ustawa dopuszcza jeden obiekt na każde 500m2 działki. Więc trzech nie postawisz pomimo zachowania części biologicznie czynnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 08.01.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Na tzw zgłoszenie możesz zbudować tylko 1 domek na tej działce. Jeżeli warunki zabudowy dopuszczają funkcję zabudowy letniskowej to możliwe jest zbudowanie dowolnej liczby domków przy zachowaniu 19% powierzchni zabudowy. Szerokość elewacji dotyczy jednego budynku a nie sumy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts