luk4sh88 07.01.2019 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam Serdecznie,może już ktoś zadawał podobne pytania. ale mam kilka...Chodzi mi o połączenie ocieplenia z zewnątrz a ocieplenie poddasza..1. które powinno się wykonać najpierw??2. widziałem filmy na których ludzie wciskają stropian pomiędzy belki a murłaty- jaki najlepiej wybrać stropian w takim przypadku ?? ma to być jakiś specjalny stropian ? jakiś polecacie ??3.Czy wciskając ten stropian ma się stykać z membraną czy robić lekką przerwę ?? czy na zwykłą piankę on się przyklei ? czy przyklejać jakimś specjalnym klejem ??4 Czy ocieplając poddasze, wełna może się stykać lub powinna z membraną ( nie będę miał deskowania, tylko membrana a następnie jętki...)5 na jak dużo powinien wystawać ten stropian na zewnątrz?? 6 czy połączenie takiego stropianu i wełny powinno się czymś oddzielić ?? jakaś folia ?? aby stropian z zewnątrz nie oddawał wilgoci wody na wełnę ?? Wydaje mi się takie rozwiązanie ( wciskanie stropianu między murłatę lepszym rozwiązaniem niż wystwianie wełny na zewnątrz a następnie dociskanie stropianu... ale czekam na wasze porady i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244233-po%C5%82%C4%85czenie-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trznej-i-ocieplenia-poddasza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 08.01.2019 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Styropian elewacyjny docinasz ze skosa i dochodzisz nim do membrany. Powinna byc tu jakas przerwa z 1cm, Dodatkowo mozesz dokleic do murlaty od zewnarz kawalek styropianu (3 - 4 cm). Pozniej welna dochodzisz do tego styro i masz ciaglosc izolacji termicznej. Grubosc welny powinna byc ok 2cm mniejsza od wysokosci krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244233-po%C5%82%C4%85czenie-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trznej-i-ocieplenia-poddasza/#findComment-7632029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts