dolby 07.01.2019 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Chcę zdemontować belki rozdzielacza ogrzewania podłogowego i tym samym odłączyć rurki z alupexu. Nie wiem, czy rurki dadzą się ponownie szczelnie podłączyć ? Czy trzeba je skracać by średnica była nienaruszona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 07.01.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Chcę zdemontować belki rozdzielacza ogrzewania podłogowego i tym samym odłączyć rurki z alupexu. Nie wiem, czy rurki dadzą się ponownie szczelnie podłączyć ? Czy trzeba je skracać by średnica była nienaruszona ? po co demontować , skoro mają wrócić ? Przenosisz w inne miejsce ? Jeśli nie będziesz wyciągał końcówek , a tylko odkręcisz i przykręcisz powinno być szczelne ( pytanie jak pierścionek pod nakrętką) .Jeżeli wyjmiesz końcówki z pexa to bezpieczniej wymienić uszczelki oraz pierścionek dociskający wewnątrz i zarobić rurkę od nowa Pózniej trochę zabawy z odpowietrzaniem , bo pętle długie ... (dłuższe niż do grzejnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 07.01.2019 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) po co ? planowana jest mała przeróbka i jest konieczność wymiany belek ... Edytowane 8 Stycznia 2019 przez dolby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts