Tomuś122 08.01.2019 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Cześć, Mam problem z baterią ścienną nad wanną. Otóż rusza się ona góra/dół. Mam wrażenie, że montażysta jej w ogóle nie przykręcił do ściany tylko wisi ona na rurach. Budynek Wielka płyta - regips i kafelki. Czy taki montaż jest zgody ze sztuką ? Nigdy się nie spotkałem, z czymś takim żeby bateria latała po ścianie - zawsze na sztywno. Przy odbiorze nie zwróciłem uwagi bo ruch gałki od wody nie powodował ruchu baterii a teraz już powoduje bo pewnie regips i kafelki się wyrobiły i to wszystko pracuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Powinna być trwale zamocowana do ściany. Nablatowa do blatu specjalną dużą nakrętką od spodu, a nawannowa do wanny również specjalnymi nakrętkami.Podtynkowe montuje się za pomocą specjalnych uchwytów lub na specjalnych podstawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś122 08.01.2019 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Czyli bateria nie powinna "latać" góra dół. Masakra co za fuszerka. Jak można bylo nie zastosować tej listwy montażowej podtynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Przydała się komuś albo poszła na złom...jest mosiężna. Napiszę Ci jak to się naprawia - ja tak naprawiam jeśli jest coś takiego - wiercę otwór przy rurce z wodą na głębokość taką, aby uzyskać pełną sztywność - osadzam kotę metalową https://www.tim.pl/kotwa-rozprezna-opaskowa-m12x150-r-xpt-1215055-50szt?gclid=EAIaIQobChMIgJLQrI_e3wIVg-F3Ch2H3g5-EAQYAyABEgINofD_BwE do betonu(kotwę nie kołek rozporowy) po wkręceniu, migomatem spawam kotwę do kolanka rurociągu. Szlifuję i zakładam dedykowana rozetę maskującą do baterii ściennej https://www.google.com/search?q=rozeta+baterii&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwja2N-Tj97fAhVJbVAKHaMJBzwQ_AUIDigB&biw=1920&bih=915. Nie widać spawu, trwałe zamocowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś122 08.01.2019 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Wow dzięki za pomoc Mam niby gwarancję na remont i będę cisnął wykonawcę. Potrzebuję tylko potwierdzenia, że to jest źle zamontowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.01.2019 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 z tym, że jeśli instalacja np. z PP to może się to spawanie do kotwy nie udać... bateria ruszać się nie powinna a sposób naprawy zależy przede wszystkim od tego z czego jest instalacja oraz podłoże (kotwy przeznaczonej do betonu w np. lekka zabudowę też raczej nie wkręcisz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Masz rację, ale informacja jest-budynek z "wielkiej płyty" A jeśli to PP to jeszcze łatwiej bo nie trzeba spawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts