ewon 08.01.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Witam, Chciałbym poradzić się w kwestii ocieplenia strychu/poddasza. Strych wygląda tak jak na zdjęciu (jesteśmy w trakcie sprzątania po byłych właścicielach). Dach kopertowy. Strych początkowo miał być nieużytkowy i służyć za magazyn rzeczy czasem potrzebnych i suszarnię. Planowałem ocieplić strop warstwą 30 cm styropianu. Żona jednak wpadła na pomysł urządzenia tam czegoś na wzór garderoby,. Przechowalni w zimie ubrań letnich, a w lecie zimowych. Koncepcja na chwilę obecną jest taka, że połowa strychu zostanie zabudowana szafami, coś na wzór zabudowy na zdjęciu. Konieczne zatem będzie osłonięcie dachu od środka płytami osb lub GK. Moje pytanie dotyczy tego, jak w tej sytuacji rozwiązać kwestię ocieplenia? Dać tylko styropian na strop, ocieplić tylko dach wełną czy może dać po trochę izolacji i na strop i na dach? Czy przy zabudowie dachu płytami GK, w wersji bez ocieplenia, dawać pod deskowanie jakąś folię? Jaki styropian zastosować na strop jeśli chcę na tym styropianie ułożyć podłogę z np. płyt osb, a na nich takie szafy na kółkach? Czy płyty mogą być ułożone bezpośrednio na styropianie czy trzeba będzie ułożyć je na jakiejś konstrukcji? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts