amator12345 21.01.2019 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 d7d tzn przewrażliwiony jestem ? Bo glupieje juz od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Raczej nie, myślisz rozsądnie.Ale te problemy to powinien rozwiązać projektant konstrukcji a od biedy kierownik budowy.Dobrze że teraz myślisz jak powinno się poprawnie budować.Stwierdzenia KB typu: jest dobrze" powinno być poparte wiedzą i obliczeniami sprawdzającymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 21.01.2019 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Caly czas mam dylemat czy tej sciany nie rozebrac ? Jest to sciana od lazienki. Z jednej stroby bedzie laziena a z drugiej dlugi korytarz. W wazience beda na tej scianie plytki + grzejnik na reczniki no i bedzie przymocowana krawedz suchej zabudowy od sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Raczej możesz zostawić.Obliczeniowo wychodzi.Tynki chyba będziesz miał gipsowe a nie cw ? Czyli ścianka będzie lżejsza niż w obliczeniach.Nie masz swojego projektanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 21.01.2019 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Tynkow tam nie ma jest tylko przecierka taka zrobiona z kleju pod plytki a z drugiej przecierka tynku gipsowego. Ale on mi pozwolil scianke na jednej belce postawic rownolegle, wiec za madry to on nie jest. Powiedzialem co o tym mysle i sie obrazil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 21.01.2019 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 W tym moim stropie jest jeszcze zebro zozdzielcze z 2 pretow 12 mm. Ten kalkulator tego chyba nie uwzglednia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2019 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ciężaru żebra praktycznie nie uwzględnia się w obliczeniach.Żebro rozdzielcze m.in. "spina" strop, pomaga równomiernie rozłoży obciążenia, zapobiega klawiszowaniu ...Nie ma wpływu na wynik obliczeń. Projektanta (lub KB) możesz spytać czy kiedyś liczył belkę stropu obciążoną taka ścianką i co mu "wyszło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 22.01.2019 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 D7d dziękuje Ci bardzo za pomoc. Ścianę równloległą do belek rozebrałem. Zajęło mi to godzinę. Analiza tego przypadku 1 miesiąc. Przynajmniej się czegoś nauczyłem. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.01.2019 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Proszę bardzo. Powodzenie w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts