meggi120 09.01.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 W mysl zasady niezadowolony klient powie 10 osobom- ja jestem ssciekla. Pisze i na tym wstku. Po 3 latach uzytkowania odradzam wszystkim produkty grohe. Budujac dom myslelismy kupmy drozsze bo beda porzadniejsze i mniej awaryjne. Bzdura. Spluczka podtynkowa grohe- we wszystkich naszych 4 lazienkach (wszedzie mamy taki sam model) zapowietrza sie. Oznacza to ze po nacisnieciu wiekszego przycisku i splukaniu caly czas leje sie woda do kibelka- non stop. Trzeba nacisnac to drugi raz lekko zeby zablokowac to lanie wody. Dzieje sie tak we wszystkich 4 spluczkach grohe.W dwoch bateriach wannowych grohe ze sluchawka i z mieszaczem - mieszacz nie dziala. Leci bardzo chlodna woda i nie da sie uzyskac normalnej temperatury. I nie jest to wina pieca podgrzewajacego wode A wiec grohe- sroe. Nie polecam i ostrzegam. My niestety wszedzie mamy ich spluczki i baterie. Wolalabym chyba tania chinszczyzne bo przynajmniej bylabym przygotowana na swarie po 2 latach i nie zalowala i wymienila na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 W mysl zasady niezadowolony klient powie 10 osobom- ja jestem ssciekla. Pisze i na tym wstku. Po 3 latach uzytkowania odradzam wszystkim produkty grohe. Budujac dom myslelismy kupmy drozsze bo beda porzadniejsze i mniej awaryjne. Bzdura. Spluczka podtynkowa grohe- we wszystkich naszych 4 lazienkach (wszedzie mamy taki sam model) zapowietrza sie. Oznacza to ze po nacisnieciu wiekszego przycisku i splukaniu caly czas leje sie woda do kibelka- non stop. Trzeba nacisnac to drugi raz lekko zeby zablokowac to lanie wody. Dzieje sie tak we wszystkich 4 spluczkach grohe. W dwoch bateriach wannowych grohe ze sluchawka i z mieszaczem - mieszacz nie dziala. Leci bardzo chlodna woda i nie da sie uzyskac normalnej temperatury. I nie jest to wina pieca podgrzewajacego wode A wiec grohe- sroe. Nie polecam i ostrzegam. My niestety wszedzie mamy ich spluczki i baterie. Wolalabym chyba tania chinszczyzne bo przynajmniej bylabym przygotowana na swarie po 2 latach i nie zalowala i wymienila na noweA co producent na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.01.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Potwierdzam fakt ze spłuczką. W 2015 roku kupiłem 2 zestawy podtynkowe Grohe do nowego mieszkania. Pneumatic, miał być najlepszy bo pozbawiony ruchomych elementów pod przyciskiem. ileż ja się z tym gównem namęczyłem. Raz, że trudno zmniejszyć ilośc wody w spłuczce. potrzeba ręki węża chyba.. . Dwa, to to zacinanie się elementu spłukującego i wylewanie się wody ze spłuczki. W OBU zestawach lało się tak samo. Czysta masakra. Dwa razy się przeprowadzałem i za krótko mieszkałem aby ocenić termostatyczne bateria Grohe. Po roku czy dwóch działały dobrze. Jednak dobrze wiedzieć, że i one siadają. Trzeba będzie poszukać czegoś innego do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 09.01.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Kurde miałem brać stelaże Grohe ale teraz wątpliwości zostały zasiane To co lepsze? Geberit? Tece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.01.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Ja kupię chyba Geberita. Wszak był zdaje się pierwszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 09.01.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Ja na szczęście nie miałem takiej przypadłości z 3 spłuczek żadna nie ma wyżej wymienionych oznak.Najstarsza ma 4 lata, najmłodsza 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 09.01.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 10 lat temu widać grohe robił lepsze stelaże, bo do dzisiaj bez zarzutu działają (2szt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 09.01.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 10 lat temu widać grohe robił lepsze stelaże, bo do dzisiaj bez zarzutu działają (2szt). Wszystko schodzi na psy 10 lat temu kupiłem kostkę teraz tą samą i już nie jest cała barwiona w masie. Jakość pozostawia wiele do życzenia. Zwykła oszczędność i tyle. To samo z cegłami te nowe to w rękach się kruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 09.01.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 To mnie właśnie przeraża. W sumie to sam też w ciągu najbliższych 2 miesięcy muszę kupić dwa stelaże, ciekaw jestem kolejnych opinii. Kłopot z spłuczką jest chyba powszechny bo w pracy na jakimś no namie też co jakiś czas się dzieje mini strumyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Ja mam Koło i działa bez zarzutu 7 lat.Piszę oczywiście o mechanizmie, bo nie wiem co innego może się uszkodzić. Jednak muszę się przyznać , że raz w roku czyszczę wszystkie elementy i oliwię, Wydaje się to śmieszne, ale te elementy "zakamieniają" się również tak jak muszla. Najbardziej wrażliwa jest prowadnica pływaka.Ponadto moje stelaże są z tzw systemem "Fresh" i do wody w zbiorniku uwalniany jest zapach i czyścik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.01.2019 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Ja kupiłem z Grohe 2 zestawy podtynkowe, baterię termostatyczną oraz baterię bezdotykową, nie były to tanie rzeczy, ale trzeba zwrócić na jedną rzecz uwagę....Zestaw podtynkowy w markecie Grohe z jakąs tam tanią miską to cena ok 700-1000 zł z przyciskiem, opinie na necie ma tragiczne, wszyscy narzekają na sprzęty kupowane w Castoramach czy Obi. Teraz sprawdzałem i zestaw Senner jest w Casto za 698 zł. Ja kupiłem w sklepie model Radid 5w1 z matowym przyciskiem(wszędzie w standardzie jest chrom) i z miską Cersanit i deską oryginalną wszyło mnie to prawie 1500 zł.Obstawiam że jakość jest diametralnie inna, stąd mogą być problemy. Bateria termostatyczna zamontowana jeszcze nie używana, bezdotykówka czeka na miskę i szafkę Przy wyborze brałem pod uwagę 3 firmy, Grohe( rozsądna cena, ładny przycisk, funkcja Fresh), Geberit( żeby mieć ładny przycisk trzeba wziąśc drogi model, ładne przyciski cena kosmos) oraz TeCe,( cena rozsądna, przyciski ładne i w dobrej cenie) wybrałem Grohe bo kilku wykonawców radziło mi ze z nimi nie będzie problemów. Teraz w mieszkaniu mam Cersanit 10 letni, w zeszłym roku musiałem wymienić pływak, koszt oryginału 50 zł, czas wymiany 10 minut, a zestaw z muszlą kosztował wtedy jakieś 650 zł.Teraz podobno jakość się pogorszyła i nie chciałem ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 10.01.2019 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 A trzeba było kupić TECE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.01.2019 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) To może kupić polskie stelaże ? Jak kupiłem do nas polskie stelaże marki Szeldar ... Ktoś mi kiedyś polecił i zaryzykowałem. Niby te stelaże cieszą się sporym powodzeniem przy inwestycjach ze względu na trwałość i wytrzymałość , ale czy to prawda nie wiem. Wyglądały bardzo solidnie i bardzo dobrze wykonane i sprawują się znakomicie. Plus taki że są w produkcji od wielu lat i w razie czego z częściami zamiennymi nie będzie problemu ... Jak dla mnie wiele często płaci się kupę kasy za markę i "mityczną" jakość a tak dostaje się przeciętny produkt i płaci głównie nie za jakość a za nazwę a i tak zapewne powstają w Chinach Edytowane 10 Stycznia 2019 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 10.01.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Ktoś mi kiedyś polecił i zaryzykowałem. Niby te stelaże cieszą się sporym powodzeniem przy inwestycjach ze względu na trwałość i wytrzymałość , ale czy to prawda nie wiem. Jak przy inwestycjach cieszą się zainteresowaniem ( a gwarancja na max 5 lat firm budujących) to nie jestem jakoś przekonany do nich. Pewno tanie przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.01.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Jak przy inwestycjach cieszą się zainteresowaniem ( a gwarancja na max 5 lat firm budujących) to nie jestem jakoś przekonany do nich. Pewno tanie przede wszystkim. Z tego co czytam dają 10 lat gwarancji na stelaż , wytrzymuje obciążenie do 400kg więc chyba nieźle Ma widzę aprobatę techniczną z 2006r więc widać chyba długo go produkują więc chyba zły nie jest Na allegro widzę kompletny stelaż bezpośrednio od producenta za 363zł . Cena fakt raczej niska , ale można znaleźć jeszcze tańsze stelaże .. Na internecie czytałem pochlebne opinie o tych stelażach (RAK) , ale oczywiście jak to jest z tymi opiniami to każdy wie Są też droższe stelaże ale widać droższy wcale nie oznacza lepszy a jedynie może oznaczać większy zysk dla producenta / pośrednika ... Mam w domu 3 ich stelaże. Na razie nie ma żadnych problemów. Jak będzie później nie wiem , ale mam nadzieję że w razie problemów jest producent więc zapewne części i wsparcie będzie dostępne ... Jak to mówią , pożyjemy , zobaczymy ... Edytowane 10 Stycznia 2019 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 10.01.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Tak patrze i nie wyglądają za solidnie te stelaże a o przyciskach już nie wspominam bo nawet na zdjęciach wyglądają beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.01.2019 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Tak patrze i nie wyglądają za solidnie te stelaże a o przyciskach już nie wspominam bo nawet na zdjęciach wyglądają beznadziejnie. Wiesz to nie ma pięknie wyglądać , tylko być solidnie wykonane i niezawodne. Przycisk mam M06 i jak dla mnie jest bardzo dobrze wykonany, I tak przecież jest to montowane w zabudowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.01.2019 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 To mnie właśnie przeraża. W sumie to sam też w ciągu najbliższych 2 miesięcy muszę kupić dwa stelaże, ciekaw jestem kolejnych opinii. Kłopot z spłuczką jest chyba powszechny bo w pracy na jakimś no namie też co jakiś czas się dzieje mini strumyk. Mamy geberit i ten sam problem ze strumyczkiem - jakie są możliwe przyczyny? Nie dzieje się to zawsze, ale jest irytujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.01.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Od ponad 6 lat użytkujemy 2 urządzenia TECE, do tej pory nie było żadnych problemów, choć nic nie jest wieczne, więc i to kiedyś się zepsuje. Ale jednak nie słyszałem o awariach TECE, po paru latach użytkowania. Grohe zeszło z jakości jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.01.2019 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Mamy geberit i ten sam problem ze strumyczkiem - jakie są możliwe przyczyny? Nie dzieje się to zawsze, ale jest irytujące... Najczęstszą przyczyną jest blokowanie się pływaka na kolumnie prowadzącej(osad, kamień brud). Łatwe do usunięcia mechanicznie ściereczką do mycia naczyń i chemicznie poprzez nalanie na kolumnę ogólnie dostępnych preparatów do usuwania - odczekanie, aż do pełnego oczyszczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts