Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"parterówka" czy to dobre rozwiązanie??

balba

Recommended Posts

Pewnie, że parterówka! Nie zastanawiaj się ani minuty!

Czy teściowa nigdy nie mieszkała w bloku? Ja owszem - i mam dość! serdecznie! Wróć się ze 3 razy na piętro, gdy Ci się spieszy i jesteś np. w kreacji wieczorowej po jekiś drobiazg to naprawdę docenisz dom parterowy!

Ja co prawda mam piętro, ale tylko nad 1/3 domu i w planach jest, żeby były tam pokoje dla dzieci! Ja nie mam ochoty łazić po schodach (a zwłaszcza jak bedę miał XX- dzieści lat).

Co za człowiek - własnym dzieciom taki los szykować :wink: !

• 2 weeks później...
Witam, wiadomo ile ludzi tyle opinii, :wink: . Ja jestem za poddaszem, a schody sie przydają, mam prace raczej siedząca, gdzieś się trzeba czasami pogimnastykowac :D . Pozatym za dwupoziomowym przemawaija do mnie względy ekonomiczne np. ogrzewanie, ciepło lepiej sie rozchodzi do góry niz na boki, sprawdziłam wśród znajomych. Pozatym lubię posiedzieć z ksiązka na moim balkoniku z widokiem na mój sad i ogród.... Decyzje jaki domek musisz sobie dobrze przemysleć, bo to Wy tam bedziecie mieszkać z mężem nie teściowa. Pozdrawiam

• 5 weeks później...

Wedlug mnie decyduje ten kto bedzie mieszkal!

Skoro ona woli z poddaszem uzytkowym to niech sobie taki postawi i juz a Ty upieraj sie przy swoim bo w koncu to bedzie Twoj dom i to Ty masz byc szczesliwa to Tobie ma sie on podobaci to dla Ciebie ma byc wygodny!!!

A Twoj maz skoro chcial poczatkowo parterowy (bo tak rozumiem z tekstu) a zmienil zdanie pod wplywem mamusi (to wynika z tego ze Jemu to i tak wszystko jedno) to w koncu kogo i po co On chce tym domem uszczesliwiac Ciebie bo jestes jego zona czy swoja mamusie???

Sory za styl odpowiedzi - ale taka jestem jak mnie ktos wkurza to jestem bezwzgledna i mowie co mysle - prosto w twarz!

Jestem z Toba i pamietaj nie daj sie to TWOJ DOM I TWOJEGO MEZA A NIE TESCIOWEJ!!!!