brandowaw 11.01.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 WitamMam problem z podlaczeniem kozy u siebie w domu.Otóz mieszkanie jest nowe - standeweloperski.Mam wystajaca rure kominowa w scianie o srednicy 20cm.Rura jest gruba ale troche pordzewiala.Wyzej, w scianie jest tak samo.Wyglada to tak: https://zapodaj.net/b55e0b248f14e.jpg.htmlIMG_20181222_120343.jpg Miałem wizyte 3 kominiarzy.Koza ktora wybralismy do male dovre sense.Srednica wylotu spalin to 15cm.Ta rure w scianie musze zredukowac do 15 cm i wypuscic juz czarna rura na pokoju do kominka.Wszyscy kominiarze mowia ze trzeba ta rure zamienic na czarna, wykuc w scianie, wrzucic trojnik i zbudowac jakies drzwiczki do czyszczenia itd.Koszt jest znaczCY.Czy naprawde nie ma na to latwiejszego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.01.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Mnie się wydaje , że to co wystaje to właśnie rura czarna, może trochę poleżała :(ale wygląda na rurę piecową.Cóż trzeba to po prostu zredukować i już. Są oryginalne redukcje do tego typu instalacjihttps://www.technika-grzewcza-sklep.pl/sklep/produkt/jeremias-redukcja-130-120-mm-do-kominkow-stal-dc01-czarna.htmlA jeśli chodzi o wyczystkę, to nie rozumiem też, że jej nie zrobili, ale niekiedy wyczystka jest w kominku (gdy rura jest nad paleniskiem -więc jej w ogóle nie ma.) Edytowane 11 Stycznia 2019 przez CityMatic usunięcie nieprawidłowej błędnej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.01.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Sprawdź jak daleko idzie rura w dół - jeśli wsparta jest na posadzce komina - wykuj otwór i wsadź wyczystkę dedykowaną, zrób dojście zasłoń ładną kratką aby było estetycznie w salonie i będzie na wieki, Gdy będziesz czyścił komin ewentualną sadzę wyciągniesz przez taką wyczystkę. Pozdrawiam Edytowane 11 Stycznia 2019 przez CityMatic poprawa informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.01.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Poprawiłem się - nie będę pisał takich głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts