adamskyyy 12.01.2019 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Hej - mam pytanie - ile powinienem zapłacić (średnio) za usługę doprowadzenia rur i montaż grzejnika łazienkowego (podkucie i wsadzenie rur w tynk ok 1.5m) oraz wymianę zaworów w 3 grzejnikach pokojowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 12.01.2019 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Wymiana zaworu grzejnikowego to prosta sprawa .ALe:Czy nowy zawór ma ten sam wymiar co stary , czy grzejniki udźwignie jeden hydraulik ( może być żeliwny), Jeżeli to mieszkanie jest w bloku , to trzeba spuścić wodę za zgodą administracji . Może okazać się ,ze na powrocie jest stary srubunek który po zakończeniu wymiany zaworu cieknie . Trzeba wtedy np powtórzyć cała operacje . Dodatkowo trzeba zabezpieczyć podłogę i odsunąć meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 12.01.2019 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Woda jest juz spuszczona a grzejnik nie jest żeliwny także na spokojnie sobie poradzi z tym jedna osoba. Chodzi mi o taki dość uśredniony koszt Czy są to pieniądze z rzędu 400 zł 800 zł 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.01.2019 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Ja skłaniam się pomiędzy 600-700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 13.01.2019 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 14.01.2019 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Wyszło - > Robocizna 450 zł (podłączenie grzejnika drabinkowego wraz z doprowadzeniem rur miedzianych + 400 zł za części rury (około 8m) + 4 zawory (termostaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.01.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Pogratulować - jeśli zrobił to fachowo to masz szczęście i pilnuj takiego fachowca bo warto. Jest przewidywalny i zbytnio Cię nie "oskubał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamskyyy 14.01.2019 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Instalację robili mi Panowie którzy zawodowo wykonują instalację na co dzień i wg mnie jest naprawdę dobrze zrobione. Wiele rzeczy robiłem sam ale instalację CO zlecam tym którzy się już na tym znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts