EcoJohn 14.01.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Cześć. Zwracam się do użytkowników i osób w temacie tego palnika / kotłów Wygląda to tak: ps.zdjęcia nie oddaje do końca oryginału Na palniku pali się mało intensywnie i kocioł ma duże problemy z osiągnięciem zadanej temperatury mimo wiele prób różnych ustawień m.in: -dogrzewania powrotu zaworem mieszającym -próby ogrzewania tylko CO -równoległej pracy pomp(praca ciągła pompy cwu w celu dogrzania powrotu) -ustawienia sporej ilości podawanego ekogroszku w stosunku do przerwy podawania PODSUMOWUJĄC - ustawienia nie są problemem Palnik ma specyficzną budowę. Obawiam się że zewnętrzną firmę montującą mogło to przerosnąć. Koronę palnika + element poniżej mogę obracać w obie strony o jakieś 3cm po okręgu. Koronę i element poniżej mogę również unieść delikatnie do góry. Wydaje mi się to nie dziwne.Po prostu ten palnik rusza się cały. Ciężko znaleźć w internecie schematy/informację czy ten palnik trzeba złożyć na uszczelniaczu itp. Pojawia się też informacja że ma on system automatycznego czyszczenia i są tam właśnie jakieś pętle z drutu które mogłby za to odpowiadać ale niestety nie zauważyłem że by w sterowniku była taka opcja a tym bardziej żeby system działał. RATUJCIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EcoJohn 17.01.2019 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Ustaliłem dodatkowo w ostatnim czasie że są dwie wersje tego palnika starsza i nowsza ,także dodatkowe utrudnienie w identyfikacji. Wiem również że ten palnik gdy jest zamontowany w kotle EcoMatix nie ma funkcji samooczyszczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.01.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 To palnik obrotowy do tzw trudnych paliw aby kruszył drobne spieki , ale dysze sprawdziłes czy nie są żużlem zalepione ? odkręcałeś pod palnik zagladałeś czy nie zawalone popiołem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rider99 22.01.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Jestem już po rozłożeniu i ponownym zlozeniu palnika. Palnik byl zle zlozony, stad problem. Nie jest to palnik obrotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts