dpo 14.01.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Witam Mam pytanie: Czy w sensie prawnym jest róznica miedzy projektem wykonawczym, a protokołem uzgodnień? Chodzi mi o to czy protokół będący załącznikiem do umowy ma taka samą moc?Mam mnóstwo wytycznych co do jakości wykonania i technologii, które często różnia sie od standardow i chcę je wpisać do protokolu.Wpiszę je też do projektu wykonawczego, ale nie wiem czy architekci będą aż tak w szczegóły wchodzić w nim i czy mogę tego od nich wymagać. Zgodnie z definicja mojej umowy „Protokół uzgodnień to opis wykonania przedmiotu umowy stanowiący doprecyzowanie szczegółów technologii realizacji robót w stosunku do alternatywnych rozwiązań przyjętych w dokumentacji projektowej.” Brzmi fajnie, ale czy egzekwowanie jego zapisów jest jakoś umocowane w prawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 15.01.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Nie ma czegoś takiego jak protokół uzgodnień. Wymagania powinny być opisane w Specyfikacjach Technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts