lukasz921 14.01.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 witam, tak z czystej ciekawosci chciałbym zapytać w jaki sposob musi być przygotowana wnęka na schody strychowe ? Rozumiem że schody muszą być na równi z zabudowa płytami. W takim przypadku chyba skrzynia schodów musi byc niżej niż jętki ? Jak się to fachowo wykonuje? czy się robi dodatkowa konstrukceje z drewna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.01.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Myślę , że lepiej jest obejrzeć niż tłumaczyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz921 14.01.2019 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 No własnie wczoraj szukalem i nie znalazlem odpowiedzi i ten filmik tez obejrzalem. Chodzi o sytuacje taka jak na rysunku że ta skrzynia schodow jest poniżej jętek. To co wówczas się robi ? Bo w takim przypadku nie ma do czego jej przykręcic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 14.01.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 spróbuj zrobić z krokwi skrzynię na schody (2cm większa od schodów) i potem tą skrzynię wkrętami ciesielskimi to krokwi lub skrzynia o rozstawie krokwi i przez krokwie od góry pręt gwintowany w kilku miejscach przechodzący przez krokwie a następnie przez skrzynię (tą zrobioną przez ciebie) i potem do tak podwieszonej skrzyni montujesz schody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz921 14.01.2019 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 a te wkrety ciesielskie w pionie normalnie to pewnie z 23-30 cm dlugosc (krokiew 18cm wkrecic od krokwi po moja zrobiona wneke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 15.01.2019 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 to zastosuj pręt gwintowany w pionie przez krokwie a potem przez skrzynię ja bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts