Gość 07.08.2002 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Jak sądzicie, gdzie umieścić kratkę wentylacyjną (anemostat) w łazience? Czy umieścić je dokładnie w kabinie prysznicowej (kratkę) lub nad kabiną (anemostat), czy też raczej gdzieś poza kabiną?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 08.08.2002 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Lepiej poza, bo wywiewane powietrze da odczuwalny przeciąg gdy będziesz stał mokry w kabinie. CHoróbsko, a w każdym razie przeziębienie prawie pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2002 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Anybody else? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 08.08.2002 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Ja mam teraz na przeciwległej ścianie (kratka) i w zasadzie jest OK. Z tym, że na silikonie uszczelniającym brodzik w kabinie pojawiły się czarne plamki (po 4 latach użytkowania), które podobno wynikają z wilgotności (złej wentylacji).Więc może jakby kratka była nad kabiną to nie dochodziłoby do plamek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 08.08.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Ja mam kratkę jakieś 30 cm do brodzika i faktycznie zimą nie jest to najlepsze rozwiązanie - niestety wieje. Co do plamek to oprócz wentylacji grawitacyjnej zawsze warto zainstalować wentylator z higrostatem, przy odpowiednim poziomie wilgotności sam się włączy. Osobiście polecam jeszcze dodatkowe ogrzewanie podłogowe, które przyspiesza wysychanie wody, która zawsze znajdzie się na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts