bajzi 15.10.2004 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 no to git! żegnajcie wczasy, rodzinne obiadki w restauracjach, zabawki dla dzieci i dorosłych. skoro stać cię na zbudowanie, stać też na utrzymanie, niezależnie ile ci dowalą pieprzone robinhudy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 15.10.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Własnie wyczytałem:"Ministerstwo Finansów wstępnie zakłada, że stawki podatku katastralnego powinny wahać się od 0,1 proc. (budynki mieszkalne) do nie więcej niż 2 proc. (budynki związane z prowadzeniem działalności gospodarczej) wartości nieruchomości rocznie. Dla porównania - na zachodzie Europy właściciele nieruchomości płacą podatek katastralny w wysokości od 0,5 proc. do 1,8 proc. wartości nieruchomości." cały artykuł na:http://www.republika.pl/finanse_lokalne/09_podatek_katastralny.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Skoro tak miałczysz bajzi to jak mniemam na wyborach byłeś, bo póki co sejmokraty obieralne są.Co do obrony to tylko kupom, kupy nikt nie ruszy, a jak będziesz se siedział jak mysz pod miotłą albo przykujesz się pod US to jeszcze terrorystą zostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 15.10.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Niniejszym oświadczam, że wspomniane próbki materiałów budowlanych, jako to cegiełki połówkowe, kostkę brukową i metrowe odcinki rurek stalowych zabiorę na planowaną przez kroyenę na ulicy Wiejskiej w Warszawie Wielką Pokojową Manifestację jedynie w celu zaakcentowania swojego poparcia dla miłościwie nam panującego Aleksandra i jego ministrów, daj im Panie Boże zdrowie i Salomonowy rozum, amen! Na w/w materiały będę posiadać stosowne atesty i świadectwa dopuszczenia. Materiały te będą wyprodukowane w Polsce a podatek z zysku od ich sprzedaży odprowadzony został na rzecz Skarbu Państwa RP. data, podpis * Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 15.10.2004 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 nie, na wyborach nie byłam. wszystko jedno, kogo wybierzesz i tak będzie bronił najuboższych. chwała mu za to tylko czemu moim kosztem. kroyena: a ty co, z uop? bo wydaje mi się, że jątrzysz i podpuszczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 15.10.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Ktoś wcześniej napisał że podatek katastralny to najsprawiedliwszy podatek lub coś w tym rodzaju to ja się pytam czy nagrodą za moje wyrzeczenia jest podatek a dla kolesia który dobrze się bawi lub bawił świadczenie socjalne ? Mam w głębokim poważaniu zasady solidaryzmu społecznego i tym podobne dyrdymały bo jak jakiś polityk chce sobie kupić poparcie to bardzo proszę ale nie za moje pieniądze niech sam trochę pozapieprze i zarobi wtedy będzie miał prawo do dysponowania tymi środkami od moich wara. tak jest, masz racje, niestety nie jest to nośne społecznie bo większosć tego kraju to bezmózgie patałachy nastawione tylko na "Brać" bo im sie należy, bo oni sie urodzili i dlatego państwo musi im dać. stąd istnieją takie cudaczne wynalazki jak fundusz alimentacyjny, bezpłatna ( ) służba zdrowia, bezpłatne szkolnictwo i wszystko bezplatne. bo przeciez jak nic nie mam i nic nie robie to podatków nie płace, proste jak drut. a jak ktoś bardziej zaradny i myslacy to zrównamy go z gamoniami bo najważniejsze żeby sie dzielić owocami wzrostu gospodarczego. (w tym miejscu chciałem napisać wyraz na k ....) jak chce sie dzielic to dam sam, a jak nie to niech w końcu ci durnie politycy powiedzą motłochowi że każdy jest kowalem swojego losu a pomagac to mozna osobom które rzeczywiście zostały pokrzywdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.10.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Znając polski bajzel prawny to jak już wprowadzą w życie katastrat to będzie równie dopracowany jak program informatyczny ZUS czy CEPiK. Natomiast dostaje białej gorączki jak każdy syf w Polsce tłumaczy się przepisami Unii lub powołuje na tzw. Europę Zachodnią. Jest kłamstwem twierdzenie, że we wszystkich krajach Unii obowiązuje katastrat, drugim kłamstwem jest określanie jego wysokości w procentach lub promilach.W Wielkiej Brytanii płaci się do gminy podatek gminny "Council Tax" od każdej posiadanej nieruchomości (mieszkanie, dom), żeby było ciekawiej -jeżeli wynajmuje sie mieszkanie to podatek jest przerzucany na najemcę. Po drugie kwota podatku nie jest określana procentowo tylko kwotowo dla każdego przedziału wartości nieruchomości. Np 1000 GBP rocznie za dom o wartości do 100.000 GBP, 2500 za dom o wartości od 100 do 200 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Markus no nie fajnie tylko jeden podatek nie określa obciążeń obywatela. bajzi jaki uop no co ty, przecież to Smutni Panowie nie mają takiego poczucia humoru, ponadto się nie ujawniają, ja tylko ostrzegałem, że teraz palimy czarownice pod tytułem terroryści, i po co podpaść. Na wyborach nie bywasz, a ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka. Ponadto jestem za tym żeby udział w wyborach mieli tylko ci co płacą i nie zalegają z podatkami. Skończyłaby się kiełbasa wyborcza, jak coś masz to i tak chcesz to chronić, więc będziesz wybierał mądrze, tak by było jak najmniej biedoty do utrzymania z podatków i rządnych twojego majątku, bo jak myślisz na co komu wpływy z katastralnego. A jak kto jątrzy, to kto zaczął z katastrem 1 %. Wszyscy wiemy, że to jeden z ostatnich podatków do płacenia więc i tak będzie i tak będzie. Co mam podpuszczać jak się nie skrzykną jednorodzinni i nie przyjdą na Wiejską to co ktoś się przejmie. Przecież polityki to uginają się tylko przed związkami zawodowymi i populistycznymi partiami, a oba te odłamy z reguły wszetecznictwo proponują, znaczy cofają nas co najmniej o pół epoki. Patrz takie FSO, a zakłady Skody itd... itp... A poseł na sejm i tak ma d.... (.jetę) nieopodatkowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 15.10.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Jaką kwotę podatku minimum proponujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 15.10.2004 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 robinhudy by pewnie chciały podatek z opodatkowania podatku. stawiam na 100% - to najlepsza stawka i najsprawiedliwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 bajzi bo nam kraj wyludnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 15.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Myślałem o tym uprawniającym do udziały w głosowaniu też jestem zwolennikiem zasady jak się nia ma miedzi to się cicho siedzi ( nie głosuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 A bo się Francuzów nasłuchali: Wolność (dla posiadających przez wynalazek pana Gillotę, czy jakoś tak) Równość (każdemu powiedzmy metr 75, i z moim 88 odpadam) Braterstwo (kurka ile luda na imprezę rodzinną) I Równość to każdy do urny, wyborczej (oczywiście ). Oczywiście . Koszta ogromne, leci co trzeci, i to zwykle ten co nago leci, gołodupiec znaczy, bo poza kilkoma szalonymi co to myślą, że jak wrzucą to coś zmienią i w tym są konsekwentni, to głownie lecą wybornicy kiełbaśnicy. Przez co poziom zaniżają i się kólko zamyka. Co do kwoty to bym tak z 0,5 % akceptował. Ceny mamy już niedługo unijne, a niekiedy i ponad unijne, zarobki jak pięść do nosa, a podatków szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 15.10.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Kataster nie wejdzie z prostej przyczyny - na wsiach jest mnostwo biednych ludzi posiadajacych wielkie domy, ktorych kataster pozbawilby srodkow do zycia. Stad jego wejscie nie odbedzie sie w najblizszych latach na pewno. Myślę, że jak Unia tupnie (czekając na odpowiednio pro unijnie nastawioną ekipę rządzącą) to nikt nie będzie zważał na biednych rolników. Nie zapłaci taki, to się poczeka parę lat aż dług urośnie (jak robią banki), wejdzie na hipotekę, zlicytuje, wywłaszczy i przejmie dom (z ziemią oczywiście). I sprzeda temu, kogo na to stać. A wiecie kto ma w europie najwięcej oszczędności czekających na odpowiednie lokaty?.. nie my. Kataster czeka sobie od dawna zresztą na dogodną chwilę - lewica projekty ustawy robiła już na początku lat 90-ych. tylko zawsze są jakieś inne trudniejsze sprawy społeczne (Kasy Chorych, Ub. zdrow., zniesienie ulg budowlanych itd.) jest niebezpieczeństwo, że w końcu miarka by się przelała, gdyby tak równocześnie klęknąć ludziom na klatce z tymi obciązeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 kater straszyć nie musisz no chyba że tych trochę dalej od Odry co to myślą, że się najdłuższa wojna nowoczesnej europy skończyła, ona się dopiero zacznie, to co teraz się dzieje to jakieś harce, a nie Drnag nach Osten, co to z mlekiem matki się ssie, a potem śpiewa D.,D. ueber alles.Poza tym Unia nie tupie tylko sprzedaje przywileje, nas to chyba oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 15.10.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Oleje, kroyena, oleje... święte nam pozostały, na ostatnie namaszczenie, w takim razie... Bo niestety masz rację. Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Nie Jędrek no coś ty zawsze można im numer wywynąć i wypisać się z Klubu. Przedtem trzeba ino nagłabać się z ich kasy ile się da, albo ile dadzą. Ciekawe jak se z Ryskimi pohandlują jak by wyrwę im zrobić między Karpatami, a Bałtykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 15.10.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Hmmm... Wypisać się, powiadasz? Tylko by pierwej trzeba naród zmienić, bo ten źle głosuje. Chociaż może po paru latach ludziska się na tyle rozczarują, że... kto wie... Jakieś światełko w tym tunelu jest. Pozdrawiam - Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.10.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 A co jeśli się nie rozczarują?Albo rozczarują się aż tak, że wszelkie frekwencje będą nawet nie takie jak ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 To była kiedyś taka fajna piosenka, potem zakazana piosenka: "Bądź jak kamień, Stój wytrzymaj, Kiedyś te kamienie drgną I polecą..." Już nie raz poleciały. Nie należy tego wiązać z pokojową manifestacją (oczywiscie ). Oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts