katerhasser 15.10.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 tylko dlaczego znowu mamy być mądrzy po szkodzie i to zawsze własnej i zawsze na krótko? Dziwi mnie ta niczym konkretnym nieuzasadniona naiwność, że MUMIA, pardon, UNIA zrobi nam dobrze. Zaczęło się od VAT-u i to już parę lat lemu w ramach dostosowywania (a dlaczego Unia nie dostosuje się niczym do NAS?). Teraz kształt i długość ogórków regulują i ludziom na wsi jaskółcze gniazda strącać z obórek nakazują, te móndre ichnie regulacyje...Ale mam nadzieję, że nawet kataster przetrzymamy, bo dążenie do godnych warunków życia na własnym ogródku, we własnych 4 ścianach trzyma przy życiu miliony, mnie też. Jakby mi ktoś teraz przyszłość pokazał i mnie, starego, żyjącego ciągle w blokowisku, ze zdezelowanymi klatkami, windami itd. to się kładę na tory... nie ma nadziei - nie ma sensu, nie ma życia....Może już teraz utworzyć jakiś ruch antykatastralny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Po co od razu tak drastycznie są bardziej miękkie rozwiązania: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33066 Do nieruchomości to nie należy to kastrować sobie to mogą. Coś w rodzaju starego pijaka Drzymały, tylko bardziej płynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Nie chodzi o podatek. Chodzi o to, żeby człowieka było stać na jego płacenie. I to, żeby jak już zapłaci, to żeby wiedział, że inni też zapłacili swoje, a nie tylko on na ostatniego frajera wychodząc. I jeszcze żeby nie sposonsorować rozpasionych zachcianek tych co u koryta siedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 mww czy ty może nazywasz rozpasanymi zachciankami BMW (zbieżność nazw przypadkowa ) biednej Pani Wicepremier od Biednych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Exon 15.10.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Kataster nie wejdzie z prostej przyczyny - na wsiach jest mnostwo biednych ludzi posiadajacych wielkie domy, ktorych kataster pozbawilby srodkow do zycia. Stad jego wejscie nie odbedzie sie w najblizszych latach na pewno. D. Zgadzam sie pe-es-ele i samoobrońcy tego nie poprą bo byłoby po nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Peeseli już nie ma, a Samoobrońcy po dopłatach unijnych to nie mają już argumentów więc i ich wkrótce, znaczy wczesnym latem, na 4 lata zabraknie. A cały witz polega na tym, jak te dopłaty ładnie przełożyć, dając jeszcze bankom, za przelewy zarobić, ić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 15.10.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 kroyena ... I polecą jak lawinaPrzez noc,Przez noc,Przez noc... Tak, Ernest Bryll, chociaż w "Kolędzie Nocce" widać, że nielichy zeń pesymista, miał rację. Też sobie pomyślałem że przydałoby się nam takie coś jak "Rolling Stones" (w wolnym przekładzie: kamienna lawina), nie w sensie nazwy zespołu tylko nazwy zjawiska, i że obawiam się o to. Znów zadecyduje "kryterium uliczne"?... Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 15.10.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Z "kryteriów ulicznych" to jedyna siłą w blokersach tych prawdziwych i to jest qq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 15.10.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ja to z założenia jestem przeciwny każdemu nowemu podatkowi, daninie, opłacie przymusowej itd. W ostatnich latach dosunięto nam tyle, że przez 20 lat byłoby co ujmować. A budownictwo przez to wyhamowało na łądnych parę lat...Tylko Ci Co Mają Pomysł Na Realne Obniżenie Podatków są godni uwagi. reszta do dołu z wapnem, niech się lasują...Cała ta polityka podatkowa zmurszałą belką podparta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 mww czy ty może nazywasz rozpasanymi zachciankami BMW (zbieżność nazw przypadkowa ) biednej Pani Wicepremier od Biednych? m.in. A to że od biednych.... Gdzie ją dali tam poszła, a żyć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 16.10.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Jeżeli podatek ten będzie większy od 1% to stawiam kosę na sztorc i wychodzę na ulicę. A w nocy z siekierą na ganku będę siedział aby odrąbać łapy tym co sięgną po moje. Uller, wpadnij po mnie jak będziesz gotów - też zamierzam w takiej sytuacji zebrać oddział . Zwoła się przez Forum kupę luda. Zawiąże się stowarzyszenie i pójdzie się na Wiejską z pokojową manifestacją. Kto chce będzie mógł wziąć materiały budowlane różnej maści.... Kroyena - czy wzywasz do wszczęcia niepokojów społecznych ? Jeszcze nam jakiś rodzimy Łukaszenka to forum rozwiąże i zejdziemy do podziemia Niniejszym oświadczam, że wspomniane próbki materiałów budowlanych, jako to cegiełki połówkowe, kostkę brukową i metrowe odcinki rurek stalowych zabiorę na planowaną przez kroyenę na ulicy Wiejskiej w Warszawie Wielką Pokojową Manifestację jedynie w celu zaakcentowania swojego poparcia dla miłościwie nam panującego Aleksandra i jego ministrów, daj im Panie Boże zdrowie i Salomonowy rozum, amen! Na w/w materiały będę posiadać stosowne atesty i świadectwa dopuszczenia. Materiały te będą wyprodukowane w Polsce a podatek z zysku od ich sprzedaży odprowadzony został na rzecz Skarbu Państwa RP. data, podpis * Andrzej (Trach) Oświadczenie Twe Andrzeju przyjmujemy do wiadomości (UOP pewnie też) i kiedy już ustalimy datę i miejsce powiadomię Cię - proponuję abyś objął w "oddziale" funkcję zbrojmistrza A poważnie to jestem zwolennikiem własnego kawałka ziemi nie obciążanego już żadnymi podatkami - wystarczająco dużo ich płacę po drodze do własnego (co to znaczy własnego jak Ci wszyscy mogą wszystko na Twojej ziemi - takie prawo) domu. Teraz siedzę i marzę - i cały czas mam wrażenie że za te marzenia też płacę jakiś podatek. A problem katastru sprowadza się raczej do systemu wyceniania nieruchomości w kraju przeżartym korupcją. Wysokość podatku jest sprawą drugorzędną - oczywiście jeśli już takowy podatek być musi. Martwi mnie to że ślepo naśladujemy Unię nie biorąc pod uwagę przyszłości i naszej polskiej zarobkowej teraźniejszości. Ale pocieszam się tym że twory takie jak Unia już w historii padały z hukiem i mam nadzieję, że to kłamstwo też runie - pytanie kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 16.10.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 I tak sobie jeszcze myslę dlaczego już sama zapowiedź tego, że Rzont pracuje nad następnym sprawiedliwym podatkiem wywoluje u forumowiczów gęsią skórę, powoduje strach i wzbudza niepewność ? Czy możliwe jest żebyśmy na jakikolwiek pomysł Rzontu czekali z utesknieniem ? Chyba raczej nie bo kierunek jest jeden - grabić, zabierać i potem tym dysponować. Czy to się da zmienić ? Po mojemu nie Wznawiam linka do katastru http://www.republika.pl/finanse_lokalne/09_podatek_katastralny.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.10.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Nie wiem, czy to pocieszajace czy nie, ale podatek katastralny nie ruszy bez cyfrowej mapy katastralnej uwzględniającej użytkowanie terenu. Kiedyś mówili, że tę mapę zrobią - dla całej Polski - za jakieś 5 lat, ale podobno ostatnio trochę to przyspieszyło. Ale myślę sobie, że jak każdy system informatyczny będzie uruchamiany długo i namietnie.Czego sobie i Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 16.10.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 a co zrobicie jak wejdzie podatek katastralny?. Hmmm. pewnie się potnę szarym mydłem... bo mamy kamienicę ponad 500m2 w centrum miasta, żona nie pracuje, a ja na państwowym ciężko strawnym sucharku. Może ktoś chce kupić? Chętnie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 16.10.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Witam ja stawiam na to ze ten podatek bedzie wprowadzony dopiero po fakcie upadku UE dlaczego ? podejrzewam ze nas mogli zaprosic do UE tylko z 2 powodow: 1. inne narody maja juz dosc tej unii a jak polak tego nie rozwali to kto inny ? 2.chcieli zebysmy ich nauczyli polskiej ekonomii - gora kradnie co sie da, rosnie bezrobocie, firmy padaja, a 80% polakow wydaje miesiecznie o 50% wiecej jak zarabia - cud ekonomiczny i ta gospodarka jeszcze sie kupy trzyma i to glownie kupy powtorze za W.Mlynarskim "róbmy swoje" a byc moze kiedys dozyjemy w tym kraju normalnosci ( w co coraz bardziej watpie niestety ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.10.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 beno11 -= wizja calkiem ciekawa i jakze obiecujaca zwlaszcza ten material ktory to wszystko jeszcze w calosci utrzymuje (szkoda tylko ze taki smierdzacy ) Co zrobie jak wejda do mnie kastraci i beda chcieli mnie opodatkowac? Badzmy realistami - trzeba bedzie placic. Kwestia tylko czy ci palanci z Wiejskiej opamietaja sie i wymierza wymiar w rozsadnych % czy by latac kolejna dziure budzetowa jakas glupote wymysla. Pamietam jak jeden z nich kilka lat temu mowil o 7% - jak sobie obliczylem to juz chcialem bombe pod dom na W..... podlozyc Zapewne czesc osob bedzie zmuszona cos z tym zrobic - sprzedac? hmmm.... a gdzie pojda? Pod most? Wydaje mi sie, ze bedzie to kolejny martwy przepis - jedni beda placic inni smiac sie z naiwnych i z pelna premedytacja ani zlotowki nie wplaca A do czego to doprowadzi? Moze nie zamienimy sie w Kosynierow ale cos z tym bajzlem w koncu zrobic trzeba Moze zmiana idiotycznej ordynacji wyborczej gdzie realnie wybieramy partie a nie konkretne osoby. Pozniej roszady na gorze i wciaz te same geby w TV ogladamy, wciaz slyszymy znana od Bieruta nowomowe A tak - jakby dostal sie do sejmu ktos na kogo bym bezposrednio glos oddal to albo bym sam sobie pozniej plul w twarz albo jemu na ulicy facyjatke przestawil Kurcze - im dluzej zyje w tym kraju tym wiekszym radykalem sie staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.10.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Nie chodzi o podatek. Chodzi o to, żeby człowieka było stać na jego płacenie. I to, żeby jak już zapłaci, to żeby wiedział, że inni też zapłacili swoje, a nie tylko on na ostatniego frajera wychodząc. I jeszcze żeby nie sposonsorować rozpasionych zachcianek tych co u koryta siedzą. Brawo!W pełni popieram. A co do samego podatku jeśli znowu dadzą "komputeryzować"ów wynalazek prokomowi (jak np zus czy wydział ksiąg wieczystych(tak tak to też te łazęgi tylko pod innym szyldem-dlatego teraz jest drożej i dłużej)) to kasę zedrą z rzontu-a on z nas.Ale może przez ichnie błędy katastra nadejdzie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 16.10.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 wiesz jezeli by w naszej konstytucji byl punkt - jezeli jakis posel, radny, minister itd nie dotrzymal tego co obiecywal w trakcie akcji przedwyborczej (czas rozliczenia ok pol roku) i w nagrode za "osiagniecia" na zajmowanym stanowisku dostal ok 100 batow w dupe to gwarantuje za 3 wybory w tym kraju to by byla lapanka na ulicach trwajaca w niedziele po "sumie" ale ci ludzie z lapanki znajac los swoich poprzednikow na 100% by zaczeli myslec o ogole a nie o prywacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 18.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Jeżeli podatek ten będzie większy od 1% to stawiam kosę na sztorc i wychodzę na ulicę. A w nocy z siekierą na ganku będę siedział aby odrąbać łapy tym co sięgną po moje. Uller, wpadnij po mnie jak będziesz gotów - też zamierzam w takiej sytuacji zebrać oddział . To jeśli mozna, ja się przyłączę. Zwłaszcza, że mam niezbędne kwalifikacje (tj. trzy sztuki siekier różnego kalibru oraz własnoręcznie klepaną i ostrzoną kosę, którą potrafię "obracać") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Spokojnie, nie po to sięczłowiek organizuje, żeby prowokacją jakimś ulegać. Czy wy czytać chłopy nie umieta? Jędrzej praca napisali, że pokojowe przedmioty w celu ekspozycyjnym zabirea. A tu go olinek (jeszcze bardziej przypadkowa zbieżność pseudonimów ) zbrojmistrzem robi . Jakimsik UOPem podpuszcza. Rzunt nasz wspaniały, demokratyczny opluwa ( łoć chyba za ostro), pozostałi w afekcie chcą narzędziami bynajmniej niebudowlanymi resztki Oksywia bronić, albo i wieszcza jednego z ostatnich sięnaczytali i Siekierezady chcą odprawiać. Ludziska to nie tego typu wojna, toć to znowu Najdłuższa Wojna Nowoczesnej Europy. A wtedy lepiej żeby naz Pomorce komputeryzowały niźli Sienędze jakie germańskie, albo inne France dumpingi stosujące. W końcu Pomorzec też swój. Co do myta od dachów luksusu to nie bójmy sięwspierać Rzyczypospolitej naszej, aleć z umiarem. Że tak innego srybę zacytnę: "Kieby przyjdą ci Zabrać* dom, I kolbami..... Ty w górę unosząc skroń Oddaj im bagnet i broń Szkoda drzwi." Czy jakoś tak. *podmienione przez kroyenę A potem se chłopy zrobimy Związek Wypędzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts