telmuz2002 16.01.2019 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Witam mam problem.Próbując napełnić instalacje nie potrafię nabić ciśnienia. Wynosi ono 0.1bara na zimnym i ciepłym. Jak dolewam przelewa że zbiornika wyrównawczego. Zamontowalem na nim odpowietrznik ale nic nie daje. Piec na węgiel, instalacja otwarta robiona w pex. Pompa na kaloryfery oraz obieg cwu bez pompy. Dodam tylko że w całej instalacji (jak napuszczam aż do przelania) jest ok 37litrow wodyJaki może być problemDziękuję z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.01.2019 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak wysoko masz naczynie /zbiornik wyrównawczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmuz2002 16.01.2019 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak wysoko masz naczynie /zbiornik wyrównawczy? Około 3.5 m wyżej niż piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.01.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Zładu jest na pewno więcej bo sam piec ma ok 50 litrów, powinieneś odpowietrzyć instalację, cały czas uzupełniając czynnik. Dla poprawienia czynności włącz na chwilę pompkę na najniższy bieg. Z tej wysokości naczynia otwartego ciśnienie powinieneś mieć w granicy 0,34 bara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmuz2002 16.01.2019 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Odpowietrzam juz tydzień. Wszystkie grzejniki gorące ale trochę na zmianę.A ciśnienie ledwo powyżej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.01.2019 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 To oznacza, że coś jest "skopane" z instalacją. Bez zdjęć schematu możemy tylko domniemywać co jest przyczyną tego stanu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 16.01.2019 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Około 3.5 m wyżej niż piec A nie wiem czy nie trzeba przynajmniej 1m ponad najwyższy grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.01.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Można poczytać tutaj http://www.instsani.pl/775/zasady-montazu-instalacji-co Dużo ważnych wskazówek , jeśli ktoś sam "porywa się" na wykonanie instalacji w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRENSY007 14.07.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Witam.Podłączam się do tematu, mam inne pytanie. A mianowicie, zauważyłem że w mojej instalacji po wyłączeniu pieca i załączeniu bojlera z grzałką do ogrzewania wody ciśnienie w zbiorniku wyrównawczym spadło do 0. Jak uruchomię piec z powrotem na zimę i zaczynam palić w piecu to ciśnienie wraca na swój poziom. Czy coś jest nie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts