MD. 16.01.2019 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Mam ochronę powrotu do kominka 55 st. Mam 2 zbiorniki: bufor i zbiornik CWU. Obecnie CWU grzeję przez wężownicę gorącą wodą z bufora. Zacząłem się zastanawiać nad rozwiązaniem, żeby puścić powrót do kominka przez wężownicę w zbiorniku CWU. Z tego co zauważyłem to powrót do kominka wychłodzi się po przejściu przez zbiornik CWU niewiele (może spadnie do 45-50 stopni) i tylko na początku zanim woda w CWU się nie podgrzeje. Czy w tym rozwiązaniu jest jakiś haczyk? W takim rozwiązaniu CWU grzeje się niejako automatycznie od samego początku kiedy idzie przepływ z kominka do bufora. Ale czy są jakieś minusy, których nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/244443-powr%C3%B3t-z-kominka-przez-w%C4%99%C5%BCownic%C4%99-cwu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts