amir 17.01.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam Czy ktoś może od najlepiej kilku dobrych lat klimatyzator albo najlepiej pompę ciepła powietrzną z aluminiowym wymiennikiem w Gdyni albo gdzieś indziej nad naszym wybrzeżem w odległości około 5km od Zatoki Gdańskiej albo morza?? Chodzi o to, że przymierzam się do zakupu powietrznej pompy ciepła z aluminiowym wymiennikiem i zastanawiam się nad jego żywotnością w kontekście zasolenia powietrza w takiej odległości od morza? Dodam, że do kanału portowego mam trochę ponad 2km (Gdynia Pogórze dolne). Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat. Roman ps. załączam zdjęcie mojego wymiennika oraz cytuję informację na temat materiału z którego jest wykonany: "extensive hydrophilic coating aluminum/Cu lamellar tube evaporat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.01.2019 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Może nie wszystko wiem ale wydaje mi sie że wszystkie wymienniki sa z Cu czyli miedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts