Dedis 17.01.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam Znalazłem kilka podobnych tematów, ale moje pytanie dotyczy kwestii która wymaga "wyczucia" eksperta Mam świeże wylewki cementowe w budynku z oknami i tynkami wewnętrznymi. Mam podłączone prowizoryczne ogrzewanie (kilka grzejników rozmieszczonych w domu) i w większości udaje się utrzymać temperaturę w okolicach 8-10stC (skrajnie 5). Celowo nie wietrzę żeby zatrzymać w domu wilgoć potrzebną wylewkom do hydratacji, więc wilgotność utrzymuje się na poziomie 70%. PYTANIE: jak długo trzymać takie warunki w domu? Nie chcę żeby tynki ponownie "zaciągnęły" wilgoć z powietrza ponieważ były już wstępnie przesuszone. W jakim momencie mogę uruchomić osuszacz żeby nic złego się już wylewkom nie stało? pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 22.01.2019 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Najlepiej namocz posadzkę i przykryj folią, będzie miała wilgoć a tynki będą suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dedis 22.01.2019 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Najlepiej namocz posadzkę i przykryj folią, będzie miała wilgoć a tynki będą suche Tak zrobiłem w części pomieszczeń. Pytanie jak długo trzymać taki stan? Chciałbym już zacząć suszyć również wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.01.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam Znalazłem kilka podobnych tematów, ale moje pytanie dotyczy kwestii która wymaga "wyczucia" eksperta Mam świeże wylewki cementowe w budynku z oknami i tynkami wewnętrznymi. Mam podłączone prowizoryczne ogrzewanie (kilka grzejników rozmieszczonych w domu) i w większości udaje się utrzymać temperaturę w okolicach 8-10stC (skrajnie 5). Celowo nie wietrzę żeby zatrzymać w domu wilgoć potrzebną wylewkom do hydratacji, więc wilgotność utrzymuje się na poziomie 70%. PYTANIE: jak długo trzymać takie warunki w domu? Nie chcę żeby tynki ponownie "zaciągnęły" wilgoć z powietrza ponieważ były już wstępnie przesuszone. W jakim momencie mogę uruchomić osuszacz żeby nic złego się już wylewkom nie stało? pozdrawiam Darek 10 dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts