gajtas1 17.01.2019 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam, mam kominek hybrydowy na pellet 10kw i mam rozprowadzenie ciepłego powietrza z turbiny do pomieszczeń. Problem jest taki, że z górnej kratki w kominku wylatuje ciepłe powietrze tylko wtedy gdy wyłącze turbinę. Wydaje mi się, że to wina zamontowania rury zasysającej w zabudowie kominka wyżej niż kratka wylotowa. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.01.2019 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam, mam kominek hybrydowy na pellet 10kw i mam rozprowadzenie ciepłego powietrza z turbiny do pomieszczeń. Problem jest taki, że z górnej kratki w kominku wylatuje ciepłe powietrze tylko wtedy gdy wyłącze turbinę. Wydaje mi się, że to wina zamontowania rury zasysającej w zabudowie kominka wyżej niż kratka wylotowa. Mam rację?Raczej nie masz. Albo turbina albo kratka...tak się robi. Oczywiście można inaczej, ale Ty pewnie masz tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 17.01.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam, mam kominek hybrydowy na pellet 10kw i mam rozprowadzenie ciepłego powietrza z turbiny do pomieszczeń. Problem jest taki, że z górnej kratki w kominku wylatuje ciepłe powietrze tylko wtedy gdy wyłącze turbinę. Wydaje mi się, że to wina zamontowania rury zasysającej w zabudowie kominka wyżej niż kratka wylotowa. Mam rację? U mnie jest niżej niż kratka i działa . Turbinę mam ustawioną na termostacie tak ,że po osiągnięciu zadanej temperatury( w czopuchu nad wkładem ) załącza się i dmucha ciepełkiem . U mnie działa super .Spróbuj przedłużyć ten zasysacz poniżej kratki może sie coś zmieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts