wojtf23 17.01.2019 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Witam. Mam pytanie gdyż chcę rozdzielnicę podtynkową (szafkę) elektryczną umieścić w garażu razem z szafkami od ogrzewania podłogowego. Natomiast skrzynka by była w ścianie między domem a garażem a jak wiadomo ściana musi być ocieplona styropianem/ wełną. Jak to rozwiązać??? zamontować szafkę podtynkową na ścianie a w przy ocieplaniu ściany zlicował by ją ze styropianem???? Czy każda szafka me regulowany front??? i mniej więcej jak dużo? Może ktoś już to przerabiał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.01.2019 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Najlepiej skrzynkę rozdzielczą w wersji podtynkowej zamontować jako natynkową. W czasie ocieplenia dojechać do skrzynki, krawędź ukosować i całość ładnie wykończyć pokrywając siatką i tynkiem .Nie polecam w celu uniknięcia mostka mocowania skrzynki na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 18.01.2019 00:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem zrobić. Pytanie tylko czy wszystkie skrzynki mają regulację frontu włącznie z skrzynkami od podłogówki i cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.01.2019 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Niestety nie, trzeba znaleźć konkretny model. Istnieje jeszcze możliwość przymocowania skrzynek prętami gpwintowanymi, wtedy głębokość osadzenia można wyregulować do grubości ocieplenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 18.01.2019 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Super. Fajny pomysł nie wpadł bym na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts